Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Gólzáporos mérkőzésen: Szeged Beton-Montpellier 14-6

Gólzáporos mérkőzésen fölényes győzelmet aratott a Szeged Beton csapata az Euroliga első csoportkörében a francia Montpellier ellen. Vargáék 14-6-ra győzték le a francia bajnoki bronzérmest.

Euroliga 1. csoportkör, C-csoport, 1. forduló.
Szeged, újszegedi sportuszoda. Vezette: Abramovics (montenegrói), Arslanyan (török).

Szeged Beton - Montpellier 14-6 (3-1, 3-0, 4-3, 4-2)

Beton: Baksa - Somogyi 1, Török 2, Komlósi, Molnár 2, Kiss 1, Vindisch 2. Csere: Varga 3, Busila, Juhász, Younger 2, Kayes 1. Edző: Kásás Zoltán.

Montpellier: Jászberény - Aguilar 2,  Hansen, Laux, Peisson 1, Popovics 3, Pirat. Csere: Boust, Vasseur, Vergeade, Pastry, Jarnet, Chipotel. Edző: Fabien Vasseur.

Emberelőny: 8/3 ill. 9/1.

Ötméteres: 3/3 ill. -.

Kipontozódott: Hansen (27. perc)

Kásás Zoltán: Első meccsnek jó volt, ez tekinthető egyfajta bemelegítésnek. A Nagyvárad ellen viszont ennél sokkal több kell, mert az életükért fognak játszani ellenünk. A lőtt gólokkal elégedett vagyok, de a kapott gólok számával viszont nem. Örülök, hogy Younger ilyen jól játszott.

4. negyed (4-2)

8. perc:
Busila és Juhász megúszása sem ért gólt, Aguilar fórból se talál be, így az utolsó perc kapkodása után se esik több gól, 14-6-ra győzött a Beton.

6. perc: Younger se gátlásos, második gólját szerzi. 14-6.

5. perc: Sorra maradnak ki a helyzetek, legalább a győzelem miatt nem kell izgulnunk.

4. perc: Molnár még tartogat meglepetéseket a meccs végére. Csavar góljával 13-6.

Aguilar két gólja se volt elég, hogy megszorongassa a Montpellier a Betont. Fotó: Frank Yvette
Aguilar (kék) két gólja se volt elég, hogy megszorongassa a Montpellier a Betont.
Fotó: Frank Yvette

3. perc: Varga Pepe már háromgólos. Popovics is társul. 12-6.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, majd akcióból növeli tovább az amúgy sem csekély hazai előnyt. A Szeged kapuját Németh Zsolt védi. 11-4. Aguilar góljáért ítéltük oda a meccs gólja címet. Ez szép volt. 11-5.

3. negyed (4-3)

8. perc:
Kiss lóbálta túl magát, fórban jöhetnek a franciák. Időt is kérnek a roham előtt. Chipotel az utolsó pillanatokban lő, duda nincs, a gólt nem adják meg a bírók.

7. perc: Török is duplázik, ekkora lövésbe mondjuk jobb nem is beleérni. 9-3. Popovics értékesíti a negyedik előnyt, 5 gólra jönnek fel a franciák. 9-4. Újabb szegedi előny, Kiss ismét remek átadása után Kayes is feliratkozik a gólszerzők közé. 10-4.

6. perc: A hátrány ismét kipipálva, Molnár harcol ki egy újabb ötméterest. Most nem adja át a lehetőséget, könyörtelenül bevágja. 8-3.

Younger játékán az illetődöttségnek nyoma se látszódott. Két gólt vágott be Jászberényi kapujába. Fotó: Frank Yvette
Younger (fehér 11) játékán az illetődöttségnek nyoma se látszódott. Két gólt vágott be Jászberényi kapujába.
Fotó: Frank Yvette

5. perc: Popovics szerzi a franciák harmadik gólját, 7-3. Vindischt állítják ki a bírók, időt kérnek a franciák.

3. perc: Peisson távoli lövése bepattog Baksa kapujába, nem volt csúnya gól. Molnár harcol ki ötméterest, Vindischnek nem okoz gondot. 7-2.

2. perc: Kiss átadását Molnár pórbálta a franciák kapujába pöckölni, de Jászberényi résen volt.

1. perc: Hansen előzi meg Törököt, jöhetnek a franciák. Majd egy perc múlva folytathatják, ez most kimarad. Török sistergős bombája Jászberényin csattan, de a labda marad nálunk.

2. negyed (3-0)

8. perc:
Varga az első duplázó, 6-1-re vezet a Beton. Belül az utolsó egy percen. Komlósi veszi át rosszul a labdát, Jászberényi fogja is a lövést. Pasrty halvány próbálkozását Baksa is leszedi, a félidőben marad a 6-1.

7. perc: A hátrány kipipálva, Busila viszont két méteren belül, elveszik a bírók a labdát.

6. perc: Peisson félpályáról lövi szét Baksa kapuját, de ezért nem jár a gól. Elveszik a Szegedtől a labdát, Vindischt még ki is állítják.

Kiss Csaba teljesítménye után csak annyit mondhatunk: ilyen egy visszatérés. Fotó: Frank Yvette
Kiss Csaba (fehér 6) teljesítménye után csak annyit mondhatunk: ilyen egy visszatérés.
Fotó: Frank Yvette

5. perc: Az új szerzeménynek, az ausztrál Youngernek is megvan az első gólja, Kiss Csaba nagy labdát adott. 5-1.

4. perc: Rövid úszóverseny után most a Montpellier támadhat. Két francia is a sapkáját keresi, edzők és bírók is segítenek a műveletben.

3. perc: Kimarad a fór ismét, de kontra a francia oldalon. Ismét próbálkozhatunk. Kell is, ez a támadás annak is kevés volt.

2. perc: Younger ad kiváló labdát, Varga húzza be Jászberényi kapujába. 4-1.

1. perc: Aguilar tréfálta meg Juhászt, a labdaelhozást nagy éljenzés fogadta a francia kispad felől. Páros kiállítás, Peisson és Busila pihenhet. Kontra, jöhet a Beton.

1. negyed (3-1)

8. perc:
Vindisch lövi szét a kapufát, majd Kayes harcol ki egy újabb fórt, ez végre bent van. Somogyi elégelte meg a tétlenkedést. 3-1.

7. perc: Negyedik előnyét kapja a Szeged, nem lehet panaszunk a bírókra, de most már gól se ártana.

6. perc: Kontrát fújnak a Montpelliernél, Kiss hozhatja fel a labdát. Vindisch egy laza lövéssel próbálkozik, de Jászberényi kiüti.

Török nem jött ki a formából, két hatalmas bombájával járult hozzá a Szeged sikeréhez. Fotó: Frank Yvette
Török nem jött ki a formából, két hatalmas bombájával járult hozzá a Szeged sikeréhez.
Fotó: Frank Yvette

5. perc: Pontatlan passzok mindkét oldalon, most előnyben támadhatnak a franciák. Kimarad a lehetőség, de a Beton is fórban támadhat. Török szélről, de elszáll a kapu előtt a labda.

3. perc:
A második fórból sincs gól, Kiss viszont nem törődik a kiegészült francia csapattal, a felső kapufa segítségével lő bombagólt. Ilyen egy igazi visszatérés. 2-1.

2. perc: Baksa indítása után Kiss küzd a labdáért, Chipotelnek köszönhetjük az ötméterest. Török nem sokat teketóriázott. 1-0. Aguilar centerből, megvan az egyenlítés. 1-1.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, a szegediek támadhatnak. Kiss ad kiváló labdát Molnárnak, de Jászberényi véd. Szép centerezés volt. A labda marad nálunk. Megvan az első fór, de Komlósi is csak teszteli a magyar kapust. Sajnos a helyén volt.

16.50: Szűk 10 perc a kezdésig, de a lelátókon bőven akad még szabad hely. A nőknek szánt ingyenes belépő ellenére is jó ha 200-an vagyunk.

Az előző mérkőzésen Rijeka-Nagyvárad 15-7 (4-2, 3-1, 3-1, 5-3).

Korábban

– Jó lenne a most kezdődő évadban is átélni valami hasonlót – mondta a Szeged Beton csapatkapitánya, Varga Péter, utalva a 2009-es LEN-kupa győzelemre. – Hazai pályán egyszerűen kötelező a továbbjutást jelentő első két hely egyikén végeznünk. Annak ellenére, hogy nem teljes létszámban melóztuk végig a felkészülést, elmondható, hogy jól sikerült. A Vasas elleni kupafőpróbánkkal kimondottan elégedettek lehetünk, a bajnok elleni első két negyedben nyújtott teljesítményünket például nagyon is el tudnám képzelni erre a hétvégére.

Pepe szerint mind szakmailag, mind pedig morálisan nagyon egyben van a gárda, ebből pedig csak jó sülhet ki.

Az Euroliga-selejtező programja

Ma, 15.30: Primorje Rijeka (horvát)–Nagyvárad; 17: Szeged Beton–Montpellier. Szombat, 15.30: Montpellier–Primorje Rijeka; 17: Szeged Beton–Nagyvárad. Vasárnap, 10.30: Nagyvárad–Montpellier; 12: Szeged Beton–Primorje Rijeka.

A SZeged Beton csapata. DM/DV GRAFIKA
A Szeged Beton csapata.
DM/DV GRAFIKA

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Czibere nélkül a Kosársuli

A Nagykálló elleni hétvégi első bajnoki mérőzésen megsérült Czibere Zoltán, az EnterNet Vásárhelyi… Tovább olvasom