Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Görkoris kadett tehetségek

Szeged - Július 23-án a szegedi Szatymazi utcában húsz ország közel 450 indulójával megkezdődik a gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokság. A verseny előtt bemutatjuk a nyolc, szegedi klubban szereplő válogatott sportolót.
A gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokság versenyzőiről szóló négyrészes sorozatot Sántha Blankával és Deák Dórával kezdjük.

Sántha Blanka
A 14 éves kiválóság idén fejezte be az általános iskolát, majd sikeresen felvételizett a Radnóti Miklós Kísérleti Gimnáziumba. Már az óvodában megismerkedett a görkorcsolyával, kilencéves kora óta pedig a szegedi Tornádó Team versenyzője.

Az előző évben junior és felnőtt hosszú távú országos bajnok volt, míg a legjobb Európa-bajnoki helyezése az utcai 5000 méteren elért ötödik és 3000 méteren a váltóban teljesített második hely – erre az eredményre a legbüszkébb. Ezen eredmények alapján tavaly ő lett az év női görkorcsolyázója.

Idén a junioroknál hosszú távon első, valamint diákolimpiai bajnok, a szegedi Európa-kupa-fordulóban pedig szintén hosszú távon első lett. Kedvenc száma az 5000 méteres kizárásos futam, és ebben szeretne most az első hatban végezni, illetve a 3000 méteres váltóval a dobogóra állna. További két számban indul még: 500 méteren a 12, a 3000 méteres pontozásos számban pedig a legjobb 10 között szeretne végezni. Télen a síelést, nyáron a kerékpározást kedveli, illetve szereti a filmvígjátékokat és a tiniregényeket.

Deák Dóra

Szintén tizennégy éves, így a kadett korosztályban versenyzik. Kilenc éve, 2003-ban a Huszár Mátyás rakparton tartott bemutatót a Tornádó, és nagyon megtetszett neki, amit akkor csináltak a versenyzők, ezért kötött ki a sportágnál. Szegeden, a Rókusi Általános Iskolában tanul, az országos bajnokságon volt második és harmadik, a nemzetközi versenyeken pedig általában az első tizenöt között végez.

A hosszú távok állnak hozzá a legközelebb, azok közül is az 5000 méteres elimináció a legkedvesebb számára. Az ausztriai Wörglben rendezett Európa-kupán a mindkét hosszú távon elért 11., a Gross-Gerauban a 3000 méteres ponton szintén 11., és a szegedi Európa-kupán a hosszú távú összetettben elért második helyezésére a legbüszkébb.
Az Európa-bajnokságon 5000 méteren az első tízbe, 3000 méteren a tizenkettőbe szeretne kerülni, váltóban pedig a dobogó a cél. Mindenféle filmet szívesen néz, kedvencei a vígjátékok, emellett sokféle zenét szeret, konkrét kedvence nincs.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerdán kezd a Pick Szeged

Szerdán délelőtt megkezdi a felkészülést a Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Skaliczki László… Tovább olvasom