Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 3°C Még több cikk.

Gyémánt unoka búváruszonnyal

A szegedi búvárúszás legendás edzőjének, Gyémánt Imrének az unokája, Gyémánt Petra is a szegedi csapatot erősíti.
Balassa Judit fiatalokból álló búvárúszócsapata már a medencében, miközben a Kanyó Dénes irányította nagyobbak még a parton gyülekeznek. A világbajnok, világcsúcstartó tréner ismert a szigorúságáról, így lazsálni sohasem lehet. A Kanyó edzette – a közelmúltban került fel Balassa edzőtől – csapat tagja Gyémánt Petra. Petra áprilisban kezdte újra a búvárúszást, és lett ismét a Muréna Szeged Úszó- és Búvárklub versenyzője. Aki igazán jártas a sportágban, az tudja, hogy nagypapája a klub legendás mesteredzője, Gyémánt Imre.

– Hatévesen kezdtem el búvárúszni, nagypapám halála azonban megviselt, így inkább kézilabdáztam. Sajnos lett egy térdsérülésem, ezért idén tavasszal újból edzésre jelentkeztem a sportuszodában, amit nagyon élvezek. Már versenyeken is voltam, még nem sikerült érmet szereznem. Tisztában vagyok vele, hogy sokat kell még edzenem, és akkor ez összejöhet – kezdte a beszélgetést a Ságvári általános iskola tanulója, aki szeretne a Törmörkény-gimnáziumban továbbtanulni.

Gyémánt Petra szeretne jó eredményeket elérni. Fotó: Karnok Csaba
Gyémánt Petra szeretne jó eredményeket elérni.
Fotó: Karnok Csaba

Ha nincs Gyémánt Imre, akkor nincs az a szegedi klub, amelyet a világon is jegyeznek. Kanyó Dénes méltó módon viszi tovább a munkát.

– Leginkább az 50 és 100 méter felszíni úszást szereztem, ebben szeretnék sikeres lenni. Nagy motiváció mindenkinek, hogy ilyen híres válogatott búvárúszókkal edzhetünk nap mint nap. Biztosan nagyon büszke lenne a nagypapám arra, hogy ilyen sikeres az egyesület, illetve arra is, hogy én is ezt a sportágat választottam – közölte a 14 éves Gyémánt Petra, akit ezután már szólított a kötelesség, a Kanyó által előírt penzum.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megye II.: simán nyert a Mindszent

A megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokság 13. fordulójának rangadóját Székkutason rendezték, hiszen az ötödik helyezett fogadta az éllovas Mindszentet. Tovább olvasom