Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Gyerekek a felnőttek között

Párját ritkítja, hogy a megyei I. osztályban élvonalbeli munkát végez egy futballcsapat. Márpedig a Tisza Volán SC-Szeviép ilyen. Arról nem is beszélve, hogy a gárda edzője, Vágó Attila a legmagasabb fokozatú, PRO-licences minősítéssel rendelkezik.
A munkamániás Vágó Attilával jól jártak a fiatalok. Célja a feljebb lépés. Fotó: Miskolczi Róbert
Az FC Szeged nyári megszűnését követően eltűnt a minőségi futball a megyeszékhelyről. A város vezetése az utánpótlás-neveléséről elhíresült Tisza Volán SC-ben látta biztosítva Szeged labdarúgásának jövőjét. A klub – elfogadva az önkormányzati segítséget – összefogva a szponzorral (Szeviép), valamint kihasználva a CSLSZ nagyvonalúságát, úgy döntött elindítja a 16, 17, 18, 19 éves fiatalokból álló csapatát a megyei I. osztályban. Méghozzá az FC Szegeddel százszázalékos mutatót (ötből öt meccset nyerő) produkáló Vágó Attila szakmai irányításával.

Osztályváltások előtt

– Három éven belül az NB II-be, újabb két esztendő elteltével az NB I-be szeretnénk jutni – árulta el a 46 éves tréner. – A munkán nem múlik majd, a nyári felkészülés alatt heti 15, míg most, meccsidőszakban 10-et edzünk. Reggelente már 5.45-kor találkozunk, ekkor vagy úszunk, vagy a ligetben futunk, vagy pedig az újszegedi sportcsarnokban edzünk. Innen mennek a srácok iskolába. Elszántak a fiatalok, mindent megtesznek annak érdekében, hogy jó labdarúgókká váljanak. Nagyon remélem, pár éven belül ketten-hárman be tudnak majd mutatkozni az élvonalban.
A sokak által pofozógépnek gondolt „kölyökcsapat" nem illetődött meg a felnőttek között, nemcsak, hogy felvette az elé dobott kesztyűt, egyre markánsabb képviselője az osztálynak: tizenhárom fordulót követően az éllovas Balástya-Lubicka mögött négy ponttal leszakadva a második helyen áll (igaz, ha a Csongrád megkapja a legutóbbi, félbeszakadt meccsének három pontját, akkor a volánosok elé kerül) a tabellán.

Lemérhető fejlődés

– Még csak három hónapja dolgozunk együtt a srácokkal, de már most megfigyelhető, lemérhető a fejlődésük – folytatta a szakember. – Mind játékkészségben, mind taktikusságban, mind pedig kondícióban. Könnyíti a helyzetemet, hogy hatalmas a tekintélyem az öltözőben, számukra hiteles edző vagyok. Nem tudok olyat kérni, követelni tőlük, amit ne hajtanának végre, zokszó nélkül. Annak ellenére, hogy eddig nem én neveltem, szinte saját gyermekeimként szeretem őket. Annyira közel kerültünk egymáshoz, mintha kiskoruk óta együtt dolgoznánk. Hiszem, hogy a rengeteg közös munka meghozza majd a gyümölcsét. Első lépésként itt, a megyeegyben, de már ez sem lesz egyszerű feladat, ezen a szinten a Balástya és a Csongrád is jó csapatnak számít.

Akadtak pofonok is

Vágó remekül érzi magát jelenlegi együttesénél, elmondta, néhány nagy „pofonba" már volt szerencséje belelépni. Elsősorban a békéscsabai, a diósgyőri edzői korszakára gondolt, vagy éppen a legfrissebb negatív élményére, az FC Szeged nyári megszűnésére. Abban bízik, többet ilyen már nem fordul elő vele.


PRO-licenccel a megyeegyben

Nem tudunk róla, hogy a legmagasabb edzői minősítéssel, PRO-licenccel a megyei I. osztályban dolgozna a hazai szakemberek közül bárki is. Az egyetlen kivétel Vágó Attila. Sokan nem tartják „épeszűnek", azért, mert az élvonal jól fizető, zsíros tréneri állása, a reflektorfény helyett csak a negyedik vonalban munkálkodik.
– Nem tagadom, hiányzik az NB I, az NB II, de ez nem azt jelenti, hogy a Tisza Volán SC-Szeviépben negyedosztályú munkát végeznék. Sőt! 1+2 éves szerződést kötöttem a klubbal, megígértem a vezetőknek, ha biztosítják a csapat számára az anyagi és tárgyi feltételeket, nem fogadok el egyetlen kecsegtetőbb ajánlatot sem – jelentette ki a szakember. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép: nem sikerült megőrizni a veretlenséget

A női kosárlabda Európa-kupa C csoportjában a Szeviép-Szeged kikapott a horvát Gospictól. Tovább olvasom