Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Gyökösék csodás kanyonok között

Az EDF Démász-Szegedi VE kajakos kvartettje Hüvös Viktor irányításával Dél-Afrikában már megkezdte a vízi munkát. Száznyolcvankilenc nappal a szegedi 40. síkvízi kajakos és kenus világbajnokság előtt Gyökös Lajos számolt be arról, miért utazhatott el, hol vannak és hol edzenek.
Minden még az elmúlt hét elején kezdődött. Az EDF Démász-Szegedi VE világbajnok kajakosa, Gyökös Lajos egy betegség miatt hamarabb tért haza az ausztriai sítáborból, mint a többiek.

– Lázas voltam, nem különösebben foglalkoztam a hőemelkedéssel, inkább úgy éreztem, mintha fáradt lennék, ezért edzettem tovább. Talán ezért tűnhetett úgy, hogy komoly a baj. Hazajöttem, és alapos kivizsgálásokon estem át, mert továbbra sem éreztem jól magam. Az elmúlt szerdától fepörögtek az események, orvostól orvosig jártam, és szerencsére kiderült, nincs semmi probléma. A vége az volt, hogy abszolút biztonsággal elmehettem az újabb, dél-afrikai edzőtáborba – mondta Gyökös.

Gyökös mellett további három szegedi kajakos, Sík Márton, Bozsik Gábor és Petrovics Máté utazott el Hüvös Viktor vezetésével Ferihegyről Párizs érintésével Johannesburgon át Durbanbe repülővel, majd onnan autóbérlés után a végső célállomásra, Port Edwardba.

Száznyolcvankilenc nap múlva kezdődik a 40. síkvízi kajakos, kenus vb
Száznyolcvankilenc nap múlva kezdődik a 40. síkvízi kajakos, kenus vb.
Fotó: DM/DV

– Egy teljes napot utaztunk, és kedd késő délután érkeztünk meg, majd egészen február 27-éig a Durbantől bő 160 kilométerre lévő kisvárosban leszünk. A legkeményebb magyar nyárnál még egy kicsivel melegebb van Dél-Afrika ezen részén, az időeltolódás csak egy óra, így ezzel nincs semmi gondunk. Az edzéssel sem lehet, hiszen egy természetvédelmi területen, a két tartomány határán lévő Umtamvuna folyón lapátolunk, csodás kanyonok között. Amikor 2006-ban is itt jártam, éppen akkor forgatták a Véres gyémánt című filmet, amelynek főszereplője, Leonardo di Caprio többször is velünk együtt volt vízen. Kavarták a hullámokat a felvételek közben, viszont nekünk ez egyáltalán nem esett jól – emlékezett vissza Gyökös, aki még hozzátette: immár hatodszor van Dél-Afrikában, negyedszer pedig Port Edwardban.

Az év ezen szakaszában a születés- és névnapokon kívül több ünnep is következik: előbb a Valentin-nap, majd március 15-én nemzeti ünnepünk.

– Nem is emlékszem, mikor voltam itthon például Valentin-napon, de a nemzeti ünnep is többnyire kimarad, ahogy idén is, hiszen március 3-án már Sevilla felé vesszük az irányt. Hétfőn azért gondolunk majd a kedvesünkre, és ezt valamilyen formában tudatjuk is velük – jegyezte meg végül Gyökös Lajos.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futballhírek 2011. 02.10

Tovább olvasom