Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Győri Zoltán: kalandos út Szegedtől Hatvanig

Szegedről indulva az NB I-en át Ausztriáig is eljutott, jelenleg pedig Hatvanban él, dolgozik, Hévízgyörkön pedig edzősködik Győri Zoltán (38). Mi lett vele? rovatunkban az egykori villámgyors támadót kerestük meg.
Nem unatkozott labdarúgó- pályafutása alatt Győri Zoltán (38). A szegedi születésű támadó Szegedről indulva sok helyen megfordult – ezáltal rengeteget is tanult és tapasztalt.

– Az SZVSE-ben kezdtem nyolcévesen, aztán a kamaszkor közbeszólt: szűk két évig nem futballoztam. Algyőről egy barátom keresett meg, és az akkor megyei II. osztályú felnőttcsapatba igazoltam 16 évesen. Jól ment, így jöhetett Bressel, Kopschitzcal, Kiss Csabával, Kemenessel, Márta Dorinnal, Barna Gabival a HFC. Előbb csak időhúzó csere voltam, de egyszer a 88. percben beálltam, majd a 90. percben első érintésből gólt szereztem, így ezek után egyre több lehetőséget kaptam Pataki Tamástól. Ezek után katonaként már meghatározó játékos voltam az NB II-es vásárhelyi alakulatban, és az egykori válogatott menedzser, László Attila vitt el Vácra. Hatvanban ismertem meg a feleségemet, Salgótarjánban pedig 22 találattal Horváth Sándor és Kiprich József mögött végeztem az NB II-es góllistán. Zalaegerszegen eltörött az állam, a Haladásnál töltött időszakban feljutottunk az NB I-be, Leandróval, Halmosival játszhattam együtt, Celldömölkön a Siófok mögött másodikok lettünk a másodosztályban, míg Nyíregyházán a lábtörésem ellenére is bíztak bennem, ám végül 2005-ben befejeztem a profi pályafutást. Turán az NB III-ban fél év alatt 16 gólig jutottam, jött az ausztriai ajánlat, ám a lábam már nem bírta a terhelést, közben pedig elvégeztem a D licences edzői képzést, így 2006-ban elkezdtem a tréneri munkát – adott rövid vázlatot a pályafutásáról Győri.

A Haladás mezében. Fotó: DM
A Haladás mezében. Fotó: DM

Az egykori támadó a Pest megyei Hévízgyörk szakvezetője, vele volt ötödik is a csapat, jelenleg pedig a 14. helyen áll – legutóbb az Örkényt verték 4–3-ra.

– Sajnálom, hogy az egykoron aláírt belga szerződés nem jött össze. A semmiből indultam Szegeden, és ha olyan képzést kaptam volna a kezdetektől, mint most az akadémisták, másképp is alakulhat az pályafutásom. A 2008-ban elvégzett D liszensz után szeretném megszerezni az A képesítést is, és amit játékosként láttam, tanultam, edzőként megpróbálom átadni a srácoknak napról napra. Örvendetes, hogy az edzőképzést megpróbálják egységesíteni, ezáltal az óriási lemaradásunkat a különböző futballkultúrákkal szemben elkezdhetjük ledolgozni – vélte a szakmáról az NB I-es játékos.

Győri Szegedtől messzire elkerült.

– Az edzősködés mellett egy kávézót működtetek Hatvanban. Édesanyámat is ideköltöztettem, aki sajnos nemrég egy lakástűzben súlyos égési sérüléseket szenvedett, és elhunyt. Éppen emiatt voltam legutóbb hétfőn Szegeden, a kiskundorozsmai temetésén. Északi városrészben van egy lakásunk, de amúgy csak félévente egyszer jutok el a szülőhelyemre – mondta végül Győri Zoltán.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeged 2011 GA: veszélyes zalaiak

Kellemetlen ellenfél érkezik ma délután a gyulai Grosics Akadémiára. Tovább olvasom