Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Győztes mentalitásra tanította a szegedi tollaslabdázókat a dán edző

Két héten keresztül foglalkozott a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE versenyzőivel a dán tollaslabdaedző, Philip Fagralid. A 24 éves szakember elsősorban a győztes mentalitásra tanította a szegedi fiatalokat – szeptemberben visszatér, és folytatja a munkát.

– Nagyon érdekes és vonzó ajánlatot kaptam, felcsigázott a feladat, így örömmel jöttem Szegedre – mondta lapunknak Philip Fagralid dán tollaslabdaedző, aki egy kéthetes időszakot töltött el a Kenyérgyári úti Squash Club Szabadidőközpontban a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE-nél. A létesítmény tulajdonosa, Pápai Miklós egy dániai versenyen ismerte meg a 24 éves trénert, akkor beszéltek először a szegedi lehetőségről.

Ha kell, Philip Fagralid a helyes ütőfogásban is segít. Fotó: Frank Yvette
Ha kell, Philip Fagralid a helyes ütőfogásban is segít. Fotó: Frank Yvette


– Bár 24 esztendősen fiatal edzőnek számítok, már kilenc éve ezt csinálom. Persze én is játékosként kezdtem, de egy súlyos térdsérülés miatt hamar be kellett fejeznem a pályafutásomat. Ha már a pályán nem lehettem a legjobb, edzőként szeretnék az lenni – ráadásul a kettőre együtt nem is lenne időm – fogalmazott a tréner, aki öt nyelven beszél, a szegedi gyerekeknek angolul tartotta az edzéseket.

Dániában az egyik legnépszerűbb sportág a tollaslabda, a labdarúgás és a kézilabda után következik, nagyjából holtversenyben az úszással és az atlétikával. Hobbiként szinte mindenki űzi, ám a versenysportban is az élen járnak, a 2012-es londoni olimpián például a második legeredményesebb nemzet lettek egy ezüsttel és egy bronzzal
– mind az öt aranyat a kínaiak nyerték. Fagralid edzőként a náluk bevált győztes mentalitást szeretné megtanítani a szegedi gyerekeknek.

Tiszta és gyönyörű
– Két hónappal az érkezésem előtt már rágugliztam Szegedre, elolvastam a város történelmét, megnéztem fotókon az ismert épületeket. Személyesen is megtapasztaltam azt, amit már az interneten is láttam: a város tiszta és gyönyörű. Öröm volt a belvárosban, a Tisza-parton sétálni – mondta Szegedről a dán tréner, Philip Fagralid.


– Rengeteg tapasztalatot szereztem hazámban, ebből az itteni srácok is hasznot húzhatnak. A szegedi játékosok jók, nagyon is, akad olyan, aki a legjobb hazájában, de ez nem elég. Nem szabad itt megállniuk, a nemzetközi mezőnyben is ugyanerre kell törekedniük. Azt szeretném elérni náluk, hogy mindig arra gondoljanak: „Hogyan lehetnék még jobb?", „Hogyan csinálhatnám jobban?" – fogalmazott a dán szakember.

Philip Fagralid a két hét alatt elkezdte a munkát, de még korántsem fejezte be – szeptemberben visszatér a Goodwill Pharma Tisza Tollas SE-hez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi evezős a felnőtt vb-keretben

Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú egypárban áll rajthoz augusztus 24–31. között Amszterdamban. Tovább olvasom