Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Gyulai Szeged

"Elkezdte a felkészülést a Szeged 2011-Grosics Akadémia.Remek – mondhatják azok, akik a csapat kapcsán új és friss hírekre vágytak."
Remek – mondhatják azok, akik a csapat kapcsán új és friss hírekre vágytak.

Kit érdekel? – replikázhatnak azok, akik csak a száraz tényt nézik, azt, hogy a csapat elköltözött Gyulára, az egyébként európai mércével mérve is minőségi akadémiai létesítménybe.

Nem tudom, melyik a nagyobb létszámú csoport: az, amelyik még mindig kitart a csapat mellett, történt, ami történt, vagy az, amelyik nem kíváncsi a kellemes események mellett az NB II-ből való kieséssel a nimbuszát alaposan leromboló együttesre.

Mi mindenesetre kitartunk. Egyrészt azért, mert a csapat nevében ott maradt a Szeged, amely ugye Csongrád megye székhelyét takarja – még úgy is, hogy a város a kétéves támogatás után immár nem a csapat egyik szponzora.

Másrészt azért, mert a klub négy korosztálya még mindig Szegeden maradt, és itt fogadja az ellenfeleit – szegedi és megyei játékosokkal, akiknek a Szeged 2011-Grosics Akadémia a felnőttcsapatuk.
Harmadrészt azért, mert ahogy a kommünikében is elhangzott: csak átmenetileg költözik a csapat Gyulára – amíg a szegedi stadion el nem készül. Hogy ez egy év vagy több? Nem tudni, de azt sugallja, a csapat visszatér Szegedre.

A költözéssel a klub pénzt spórolt, szurkolót viszont bőven vesztett – ezt érezzük, és jól tudjuk. Ám a rovat hitvallása továbbra is az, hiszen bőven elfér egymás mellett a két terület: nemcsak arról számolunk be, ami a megyében, a helyi csapatokkal és sportolókkal történik, hanem arról vagy azokról is, ami a megyéből elszármazottakat érinti.

És ugye a Szeged 2011 bő két éve Szegeden született.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi KSC: arany- és ezüstérem

Kiválóan szerepelt a zirci Nyugat-Magyarország
mountain bike kupasorozat első fordulójában Balázs Amand Tibor, a Szegedi KSC mountainbike-versenyzője. Tovább olvasom