Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 22°C Még több cikk.

Haász Szegedi Úszó Egylet: új névadó szponzorral a centenárium felé

A tavaly még Toyota T-Max szponzorálásával nagyszerű eredményeket elérő Szegedi Úszó Egylet névadó támogatója a Haász lesz. Az országos ranglistán harmadik helyen álló klub ezt sajtótájékoztató keretében a Tiszavirág kávézóban jelentette be, a szakmai stáb pedig nagy reményekkel várja az idei versenyeket.
Jövőre lesz száz éves a Szegedi Úszó Egylet. Az alapítás óta már több névváltoztatáson áteső klub egyre nagyobb eredményekkel közelít a centenáriumi év felé. Történelmi sikert ért el december elején, amikor az országos ranglista harmadik helyére lépett előre, így már csak a két legjobb budapesti csapat előzi meg, Nagy Attila Imre, a klub elnöke méltán büszkélkedett az eddigi eredményekkel.

Példaként megemlíthetjük, hogy Güttler Károly szövetségi kapitány is igen elismerően szólt Novoszáth Melinda tavalyi teljesítményéről, aki Egerszergi Krisztina nyomába szegődött tíz bajnoki címével, melyek között egyet már a felnőttek között szerzett. Sibalin Flóra, a junior Európa-bajnoki bronzérmes úszó nem tudott jelen lenni a sajtótájékoztatón, de természetesen őt is kiemelték a tehetségek közül.

Haász Szegedi Úszó Egylet: új névadó szponzorral a centenárium felé. Fotó: Frank Yvette (galéria)

285 gyerek, mintegy 100 igazolt sportoló fejlődéséről gondoskodik a Gellért Gábor vezette edzői stáb, amely az állandóságot képviseli, Molnár János, Máté Zsolt, Nagy Attila Imre, Ulrich József és Ádándi-Kiss Gyula munkája beérni látszik. Az elnökség is évek óta együtt dolgozik együtt, amelyhez másfél éve Károlyfalvi Zsolt is csatlakozott. A Szegedi Sport és Fürdők Kft. igazgatója elmondta, kölcsönös szakmai megbecsülés és tisztelet jellemzi a közös munkát, és továbbra is biztosítják a magas színvonalú képzés támogatását.

A Toyota T-Max Szeged ügyvezető igazgatója, Ludescher Lóránd egy autóvásárlás kapcsán, véletlenül került kapcsolatba a klubbal, aki a gazdasági világválság ellenére is kitartóan támogatta a fejlődést, amit továbbra is megtesz. De már nem névadó szponzorként, ugyanis az új főtámogató a Haász Kft. lesz. A cég ügyvezető igazgatója, Haász Ákos tanácsaival eddig is rengeteget segített a szegedi úszósportnak. – Sportruházattal is foglalkozunk, így kerültünk kapcsolatba a legeredményesebb vidéki klubbal. Tudjuk, hogy Budapesten kívül kétszer több munkára van szükség hasonló eredmények elérésére, így kiemelt támogatást biztosítunk. Az eddigi eredményekhez is csak gratulálni tudok, és biztos vagyok benne, a jövőben is büszkék lehetünk az eredményekre – mondta Haász.

Haász Szegedi Úszó Egylet: új névadó szponzorral a centenárium felé. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A nagy cél elérését 2016-ra tervezik, hiszen a klub szeretné, hogy egy szegedi úszó képviselje a várost a riói olimpián. Gellért Gábor vezetőedző még az idei versenyekre koncentrál, a naptár ugyanis igen sűrű. - Hétvégén az első maratoni medencés bajnokságot rendezik Debrecenben, nyolc versenyzővel indulunk, majd az ausztráliai ifjúsági olimpián vesz részt Sibalin Flóra. Négy tanítványommal idén is egy három hetes floridai edzőtábort iktatunk a programba. A nyári országos ifjúsági bajnokságot nagy reményekkel várjuk, majd a korosztályos, lengyelországi Európa-bajnokságot is, és bízunk benne, hogy a barcelonai világbajnokságon Olasz Anna felveszi a kesztyűt az olimpiai bajnok Risztov Évával, ahogy a piombinoi nyíltvízi Európa-bajnokságon is – sorolta a terveket a mester.

Haász Szegedi Úszó Egylet: új névadó szponzorral a centenárium felé. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Olasz Anna eddig is tudta, hogy vele szemben nagyok az elvárások. A terhet bírja, de így is izgatott. – Amikor a sajtótájékoztatón kimondták az olimpiai szereplést, libabőrős lettem. Három és fél év múlva lesz az ötkarikás játékok, és az elvégzett munka alapján kijelenthetem, napról napra közelebb vagyunk hozzá. Az ősszel viszont már nem Szegeden, hanem az Egyesült Államokban tréningezek, hiszen szeptembertől az Arizona State egyetem ösztöndíjas hallgatója leszek. Az év legfontosabb versenye a balatonfűzfői Európa-kupa, ahol szeretném kvalifikálni magam a világbajnokságra, Barcelonában pedig a pontszerző helyek egyikét akarom elérni – árulta el a hosszútávúszó.

Olvasóink írták

  • 1. deszkás 2013. január 08. 16:08
    „Sok sikert hozzá!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi vívóké lett a legjobb vidéki klub

Az SZTE Vívó Klub kilenc versenyzővel vett részt a kadett korosztályú tőrözők budapesti országos… Tovább olvasom