Délmagyar logó

2016. 10. 29. szombat - Nárcisz 5°C | 14°C

Haász SZUE: a második legjobb utánpótlásműhely

Úszás, Szeged - A Haász SZUE zsinórban nyolcszor volt a legeredményesebb vidéki úszóklub, idén pedig második alkalommal bizonyult az ország második legjobb utánpótlásműhelyének. Ennek egyik letéteményese volt a felnőttek között is komolyan jegyzett Novoszáth Melinda.
A Haász SZUE sikertörténete folytatódik, hiszen az eddig zsinórban nyolcszor legeredményesebbnek bizonyuló vidéki úszóklub idén is büszkélkedhet egy címvédéssel. A Magyar Úszó Szövetség aranyjelvényes programban rangsorolja az utánpótlásokat, amelynek lényege, hogy komoly szintidők elérése után pontokat kapnak a csapatok. Ebben lett tavaly második a Haász SZUE, majd ezt idén megismételte, így nyugodtan lejegyezhetjük: a Kőbánya mögött az ország második legjobb utánpótlásműhelye a szegedi, vidéken pedig élen jár a 107 klubot jegyző összesítésben.

Ehhez az eredményhez négy tehetség különösen sokat tett hozzá. Novoszáth Melinda már a felnőttek között is bizonyított, a rövidpályás bajnokságon két bronzérmet is szerzett, csak a legnagyobb nevek előzték meg. Dér Denisz a gyerek ob-n két ezüstöt szerzett, míg Bonecz Boglárka a serdülők, Novoszáth Tamás pedig az ifjúságiak között szerzett bajnoki címet. Ők négyen a korosztályos válogatottakba is bekerültek, amelyek balatonfűzfői edzőtáborában most együtt dolgoznak szegedi vezetőedzőjükkel, Gellért Gáborral.

Novoszáth Melinda idén nemzetközi tapasztalatokat szerez. Fotó: Schmidt Andrea
Novoszáth Melinda idén nemzetközi tapasztalatokat szerez. Fotó: Schmidt Andrea

A mesternek és Novoszáth Melindának pár hét múlva már a világ másik felén lesz jelenése, ugyanis utaznak a dohai rövidpályás felnőttvilágbajnokságra. A 16 esztendős tanítvány csak egy számban indulhatott volna minden idők egyik legfiatalabb magyar válogatottjának színeiben, így inkább egy másik lehetőséget használ ki edzőjével. A nemzetközi szövetség minden tagországból egy trénernek és két fiatalnak adott lehetőséget, hogy Katar fővárosában a világ legjobb szakembereinek konferenciáján vegyen részt, ahol bemutató edzések, továbbképzések és a vb-versenyek megtekintése váltják egymást.

– Itt rengeteget tanulhatunk, nagyon örülünk a lehetőségnek. A másik idei komoly nemzetközi tapasztalat az ifjúsági olimpia volt. A felkészülésemben voltak olyan hibák, amelyek miatt nem tudtam érmet szerezni, de ezeken javítunk. Nagy élmény volt a felnőtt rövidpályás bajnokság is, ahol a legjobbak mellett állhattam a dobogón. Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn vagy Kapás Boglárka beéréséig bőven van időm, jövőre inkább a saját korosztályomra figyelek – utalt Novoszáth Melinda az ifjúsági világbajnokságra, amelynek eléréséhez klubtársa, Bonecz Boglárka is megúszta már az elvárt szintidőt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Izgalom volt bőven: Tiszavirág Szeged Diapolo-Honvéd 11-12

A Tiszavirág Szeged Diapolo férfi vízilabdacsapata egy végletekig kiélezett csatában maradt alul: hazai pályán 11-12-re kapott ki. Tovább olvasom