Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Hajrá, Baktó! - edzésriport a megyeháromból

Nyár óta ismét van futballcsapata Baktónak. A megyei III. osztályban induló Komlósi Trans együttese villámgyors igazolásokkal állt össze a kezdésre, és jelenleg is alakul, formálódik. Testközelből lestük meg a baktóiak edzését, és be is álltunk közéjük.
– Üdvözlöm, Zoli bácsi!
– Tegezzél nyugodtan!

Ment a zrika a Komlósi Trans Bakó megyehármas csapatának edzése előtt, a fiatalabbak Lengyel Zoltánt, a csapat legrutinosabb, 44 éves játékosát ugratták.

Gyorsan alakultak

Baktóban a nyáron alakult újjá a futballklub, azóta azért dolgoznak a vezetők és játékosok, hogy egyre acélosabb legyen a gárda. Nem 
Harminc pont a cél

A 18 csapatos megyehármas bajnokságot a Sándorfalva II. vezeti 37 ponttal a 36 pontos Domaszék előtt, a Baktó jelenleg a 15. 13 ponttal. A csapat célja, hogy tavasszal felülmúlja őszi teljesítményét, és legalább 30 pontot gyűjtve a középmezőnyben végezzen.

mindennapi körülmények között állt össze első meccsére az együttes, a Mártély elleni augusztusi bajnoki előtt három héttel még se edzője, se játékosa nem volt a csapatnak.

– Egy ismerősöm ajánlott be a Baktóhoz, és mivel nagy kihívásnak éreztem, elvállaltam a feladatot – mondta Pálinkó Attila játékos-edző, aki a Szekszárd színeiben az NB II-ben is játszott. – Felhívtam az ismerősöket, ők is felhívták az ismerőseiket, plakátokat ragasztottunk ki, gőzerővel toboroztunk, így valahogy csak összejöttünk tizenegyen az első bajnokinkra. Annak csúnya vereség lett a vége, ám jól mutatja a fejlődésünket, hogy a legutóbbi négy hazai meccsünket már megnyertük – árulta el.


Edzésben a baktói Komlósi Trans futballcsapata. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Jó társaság

A csapat azóta is formálódik, mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy a szerdai edzésen is történt erősítés, két bejelentkező futballistát azonnal le is igazolt a klub.

A már említett Zoli bácsi esete is különleges. – Egy hirdetésben olvastam, hogy Baktóhoz kötődő, futballozni szerető játékosokat keresnek. Mivel hiányzott a nagypályás futball, felhívtam Attilát, és azóta itt vagyok. Jó közösségbe kerültem, és valóban ugratnak néha a fiatalabb csapattársak, emellett mindig megadják a tiszteletet is – mondta Lengyel Zoltán.

Fenn és lenn

Öt év után vettem részt ismét nagypályás futballcsapat edzésén, amelynek számomra csúcs- és mélypontja is volt. Előbbi az a négy a négy elleni játékban szerzett gólom volt bal külsővel, amellyel megnyertünk egy ötperces mini meccset, utóbbi pedig az, amikor egy elbukott mérkőzés után le kellett nyomni tíz büntető fekvőtámaszt.

Hidegben, lelkesen

Az edzés az SZVSE-pálya tornacsarnokában, cudar hidegben zajlott, de a baktóiak nem panaszkodtak, így is hálásak, hogy tudnak hol mozogni. A tréningen – mivel a nagy médiaérdeklődés miatt csúszott a kezdés – ezúttal a bemelegítés után az egymás közötti játék volt a program, előbb három-, később kétérintővel. A játékosokon látszott, szeretik a futballt, és tudásukat – talán a fényképezőgép miatt is – a legkülönbözőbb trükkökkel meg is próbálták bemutatni.

Irány a Balaton utca!

A csapat egyetlen bánata, hogy kevés néző előtt játszik az SZVSE-pályán, éppen ezért szeretnék, ha a következő szezontól már Baktóban léphetnének pályára.

– Sokan hiányolták a labdarúgást Baktóban, ezért is alakult újjá a klub – mondta Kohári Nándor, a városrész települési képviselője, az egyesület elnöke. – A következő célunk az, hogy a Balaton utcai pályát használható állapotba hozzuk, és ősztől egyre több baktóival a csapatban már valóban a városrész csapatává váljunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi TE: újra együtt, egy célért a BL-ben

Szombaton 13 órától a Szegedi TE az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a Zalaegerszeget fogadja. Tovább olvasom