Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Hajrá, gyerünk, Universitas!

A Csongrád megyei labdarúgó II. osztályban szereplő Universitas együttese eddig nyeretlen a bajnokságban. Egyedüli csapat a megyében, amely még nem ízlelte meg a győzelem ízét. Lapunk és a Diófa vendéglő megpróbálja motiválni a csapatot: vacsorára és egy korsó sörre vendégünk lesz az első siker után.
25 meccs, 24 vereség, egy döntetlen. Ez a mérlege a Csongrád megyei II. osztályban szereplő Universitas csapatának. Miskolczi József fiai az egyetlen megyei felnőtt labdarúgócsapat, amely még nem nyert az idényben – a megyei III. osztályban a Maros-Menti UFC-nek, a Maroslelének és a Dócnak is van már egy-egy sikere.

Az hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy búcsúzik a megyekettőtől az egykori Tanárképző, így jövőre egy osztállyal lejjebb, a megyei III. osztályban szerepelnek majd.

Öt forduló van hátra, a szegedi együttes tagjai minden dicséretet megérdemelnek, hiszen a vereségek ellenére becsülettel küzdenek, ott vannak a bajnokikon, nem volt még olyan, hogy nem tudtak kiállni. A sikertelenség ellenére sportszerűen hajtanak.

A megyekettes Universitasnak öt meccse maradt, hogy megszerezze első győzelmét a szezonban. Fotó: Karnok Csaba
A megyekettes Universitasnak öt meccse maradt, hogy megszerezze első győzelmét a szezonban. Fotó: Karnok Csaba

Azt az egyetlen pontot a 12. fordulóban szerezte az egyetemi csapat, akkor Gyálaréten ikszeltek úgy, hogy a hazaiak vezettek, Gyömrei a 80. percben egyenlített. Azóta nem sikerült pontot gyűjteniük.

Még öt forduló van hátra a bajnokságból. A Délmagyarország és a Diófa vendéglő szeretné motiválni a csapatot, hogy sikerüljön megszerezni az első győzelmet. A diadal vacsorameghívást ér.

Nem lesz könnyű feladatuk a Miskolczi-fiúknak, hiszen a hétvégén éppen a bajnok és már feljutó Mindszent otthonában szerepelnek. Ott nyerni minden valószínűség szerint nem tud a csapat. Nézzük a hátralévő meccseket, ahol azért van esélye a Tanárképzőnek.

A 27. fordulóban (május 25., 18 óra) a Gyálarét együttesét fogadja, a 28. fordulóban Tiszaszigetre utazik, a 29.-ben a Szőreget látja vendégül, majd a zárókörben Csengelén szerepel. Esélyek?

Az biztos, hogy nincs jó formában a csapat, a legutóbbi fordulóban 9–0-ra kapott ki Üllésen. Eddig 160-szor rezdült a hálójuk, amely meccsenként 6,4-es átlag. 10 gólt szereztek, Bozsányi Gábor három találatával vezeti a házi góllistát.

Lapunk ezt a felajánlást játéknak, motivációnak tekinti, mert szimpatikus számára, hogy a súlyos vereségek ellenére is a fair play szellemében játszik az Universitas.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török György: szoros élmezőnyök

A 7. fordulót rendezték meg a veterán kispályás labdarúgó-bajnokságban. Az Első Beton három vesztes meccs után nyert. Tovább olvasom