Délmagyar logó

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 8°C | 17°C Még több cikk.

Halász Krisztiánnal verhetetlen a Makó FC

A labdarúgó NB II Keleti csoportjában 5. helyen álló Makó FC második számú kapusa, Halász Krisztián sokadszorra bizonyítja, hogy kiváló versenyzőtípus. Az eddigi 21 fordulóból hat meccsen kapott szerepet, ezek közül ötször nyertek a zöld-sárgák, egyszer pedig ikszeltek.
Lehet irigyelni Kolozsvári Jánost, a Makó FC trénerét. Ha bármi történik Czirbus Gáborral, nyugodt szívvel nyúlhat az első számú kapus helyetteséhez, Halász Krisztiánhoz. Amikor a most zajló évadban ő vigyázott az MFC kapujára, a megszerezhető 18 pontból 16-ot zsebeltek be a Maros-partiak.

– A nyáron lesz két és fél éve, hogy csatlakoztam ehhez a nagyszerű közösséghez – magyarázta a 31 éves kapus.

– Elfogadtam, hogy Czirbus Gabi – egyébként pont ő ajánlott 2008 januárjában a vezetőknek – a Makó kapusa, a legfőbb feladatom, hogy a lehető legjobban felkészítsem. De az is a „munkakörömbe" tartozik, amikor lehetőséghez jutok, azzal igyekezzek élni. Amint a példa mutatja, velem sem vagyunk gyengék.

 Halász kapus szerencsét szokott hozni a Makónak.  Fotó: DM/DV
Halász kapus szerencsét szokott hozni a Makónak.
Fotó: DM/DV

Az előző bajnokságot a 3., az azt megelőzőt a 4. helyen zárta a Makó, most pedig az 5. pozíciót foglalja el. Pedig a játékosok munka mellett futballoznak, a csapat a mezőny talán legamatőrebb együttesének számít. Mégis mi lehet a sikerük titka?

– Egyrészt a gerinc már évek óta együtt játszik, másrészt pedig remek nálunk a csapategység – emelte ki Krisztián. – Nincsenek klikkek, mindenki egyfelé húzza a szekeret, ha probléma adódik, leülünk, és mindent megbeszélünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második vonal

Tovább olvasom