Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Halász Máté a Pick Szeged–Tatabánya mérkőzésről

Ma 18 órakor azt a Tatabányát fogadja a Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Pick férfi kézilabdacsapata, amely egy évvel ezelőtt a Szegeden elért 33–33-as döntetlennel búcsúztatta el a címvédőt a kupától. A volt Pick-játékos, Halász Máté szerint mindent elkövetnek, hogy méltó ellenfelek legyenek.
– Mennyire él még az emlékezetében az egy évvel ezelőtti szegedi MK-mérkőzés?
– Nagyon meglepődtünk. Az első pillanatban nem is hittük el, hogy a 33–33 a mi továbbjutásunkat jelentette. Életem egyik legemlékezetesebb mérkőzése maradt.

– Kötődik még a Pick Szegedhez?
– Harmadik éve játszom a Tatabányában. Sokat köszönhetek Szegednek, a klubnak. Sok emlék fűződik az ott eltöltött időhöz, az elválás azonban nagyon mély tüskét nyomott belém. Ennek ellenére nem haragszom senkire. Egyébként nagyon jó csapatba kerültem. Nem bántam meg, hogy ide igazoltam. Megbecsülnek. A szerződésem 2009-ben jár le.

Halász Máté (balról) nem bánik kesztyűs kézzel egykori csapattársaival.
Fotó: Schmidt Andrea

– Mit szól ahhoz, hogy a Tatabánya nem kerül a csoportból a legjobb nyolc közé, s így a legjobb esetben is csak kilencedik lehet?
– Természetesen nincs hurráhangulat a klubban. Az elnökség a napokban értékeli a munkát, az eredményeket, a teljesítményeket. Egy biztos, eléggé rapszodikusan szerepeltünk, s éppen akkor betlizett a társaság, amikor rivális ellen játszottunk.

– Azért figyelemmel kíséri a Pick szereplését?
– Természetesen. Gratulálok a szép BL-meneteléshez, s kívánom, hogy a sikersorozat ne szakadjon meg. Szurkolok, hogy a Celjét és a Barcelonát is verjék meg, legalább Szegeden.

– Térjünk vissza a Magyar Kupa-összecsapásra. Meg tudják ismételni a pénteki, Debrecenben mutatott játékukat, amikor 30–30 lett az eredmény?
– Nem feltartott kézzel lépünk az újszegedi sportcsarnokban pályára, hanem az esélytelenek nyugalmával fogunk játszani. A Pick jóval erősebb, de a sportban nincsenek előre lefutott mérkőzések.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mérkőzés Kocsis Lajos emlékére

December 29-én a Délmagyarország és Szeged VSI közös szervezésében rendezik meg a Kocsis… Tovább olvasom