Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 20°C Még több cikk.

Halkó Pál stadiont tervezett

A városi sporttanács ülésén Halkó Pál, a Tisza Volán labdarúgó-szakosztályának vezetője egy ötéves projektet vázolt fel. A tervezett futballstadion helyére, az Etelka sorra álmodott meg egy szerényebb, de a helyi klubok számára kedvezőbb létesítményt.
Mint szombaton megírtuk, a városi sporttanács fontos ügyről ülésezett, hiszen az Etelka sorra tervezett futballstadion miatt a helyszínen nap mint nap készülő klubok (Tisza Volán, FK 1899 Szeged, Szegedi AK, Titán TC, Fit World Gorillák Rugby Club, Szegedi Városi Lövőklub) nehéz helyzetbe kerülhetnek. A projekt pontos részleteitől függően az egyesületeknek vagy más helyre kellene költözniük, vagy öltöző nélkül maradnának az építkezés idejére.

Az első felszólalás jogát Halkó Pál, a Tisza Volán labdarúgó-szakosztályának vezetője kapta, hiszen a bajba jutott egyesületek közül ez a legnagyobb, 410 sportolóval és 23 fős edzői stábbal. A szakember meglepő módon elővett egy filctollat, és egy táblára rajzolni kezdett. Azt a stadiont, amelyet ő álmodott meg, többek között azért, hogy a többi veszélybe került klub számára a legelőnyösebb megoldást nyújtsa.

Halkó szerint itt lenne az új öltöző és az új lelátó. Fotó: Schmidt Andrea
Halkó szerint itt lenne az új öltöző és az új lelátó. Fotó: Schmidt Andrea

Az ötéves terv fő eleme, hogy a volt Szeol-pályát nem kellene lebontani és új stadiont építeni, hanem a meglévő komplexumot folyamatosan kellene fejleszteni. Minden évben egy célt kellene elérni, amelyek egyenként 150 millió forintba kerülnének, így összesen 750 milliós beruházásról lenne szó a jelenleg tervezett 3 milliárdos helyett.

Halkó Pál szerint az első évben egy modern öltöző épületet kellene felhúzni a futballpálya mellett, a második lépésben pedig az atlétikai pálya szélére egy 2500 férőhelyes, bővíthető lelátót lenne érdemes építeni, majd a harmadik évben ezt lefedni. A negyedik esztendőben egy konditeremmel, orvosi és játékvezető szobával, és egyéb szükséges helyiségekkel ellátott klubház lenne soron – elkészültével az első ütemben kialakított öltöző kizárólag az utánpótlásé lehetne –, majd az utolsó évben a pálya világítását lenne érdemes kiépíteni.

Így lenne 750 millió forintból a városnak egy minden igényt kielégítő, 2500 férőhelyes, bővíthető, kivilágított, NB II-es előírásoknak teljesen megfelelő stadionja. Itt érkeztünk el a létesítmény egyetlen komoly hátrányához: az NB I-ben ez már nem lenne elég.

– Ne legyenek illúzióink, Szegeden nem lesz öt-hat ezer szurkoló hetente. Az élvonalban évi 700–800 millió forintból gazdálkodik egy kieső csapat, itt viszont nem lesz ennyi pénz. A legfontosabb, hogy legyen egy kulturált körülmények között szereplő futballcsapatunk, amelynek stadionja nem sodorja veszélybe a többi sportegyesületet – mondta Halkó.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mikulás-futás

A szegedi Adrenalin ESK Mikulás-futást szervez december 6-án (pénteken) 17 órától a szegedi Dugonics térről. A táv körülbelül 6 kilométer, nevezési díj nincs. Tovább olvasom