Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Haller elgondolkodott - interjú

Bár még nem ért véget a müncheni olimpiai kvalifikációs evezős vb, a Démász-Szegedi VE kétszeres világbajnoka, Haller Ákos (képünkön) már Magyarországon van. A váci Pető Tibor sérülése miatt párosuk feladta a küzdelmet, a duónak így távolodóban van a pekingi szereplés lehetősége.
– Gyerekzsivajt hallok ön körül, talán a jövő nemzedékét tanítja az evezés rejtelmeire?
– Egy sportiskolában sportnap van, és jönnek a gyerekek, akiknek megmutatom az ergométerezést.

– Gondolom, erre a hétre a müncheni vb helyett nem ezt tervezte.

– Nem. A kétpárevezős előfutamban 250-300 méterrel a rajt után láttam, hogy társam, Pető Tibi szenved. A hátában lévő izomgörcs miatt fogyott a levegője, láttam rajta, megijedt, hiszen erőkifejtés közben nem tudott lélegezni. A futamot befejeztük, de ezzel el is szálltak a jobb helyezés, így az olimpiai kvalifikáció reményei. A további küzdelmeket sérülés miatt feladtuk, és már itthon vagyunk.

– Távolodóban a pekingi olimpia?

– Kétségtelen, most kellett volna megszerezni a kvótát, hogy nyugodt legyen a játékok előtti időszak. Ez az esély elment. Rengeteg munkát és időt fektettünk a felkészülésbe, amelyet csak az eredmény igazolhatott volna vissza. Jövő májusban Luzernben lesz egy kvalifikációs viadal, ám a számunkban Svájcból csak az első kettő juthat el Pekingbe.

– Csalódott vagy szomorú?

– Mindkettő. Eddig még sosem adtuk fel a versenyt. Nem jó élmény.

– Felmerül a kérdés: van értelme tovább csinálni?

– Nehéz erre a kérdésre felelni. Nem is tudok most választ adni rá. Valaki az égben nagyon nem akarja, hogy ez a páros megint működjön. Valóban felmerült bennem, hogy 31 éves leszek decemberben, van-e értelme újra egy kemény alapozást végigcsinálni. Jelenlegi lelkiállapotomban nem igazán látok reményt arra, hogy megint nekifogok. Nem kezdem el még a pihenőt, hiszen el sem fáradtam a vb-n. Egyesben próbálok feltöltődni a különböző őszi viadalokon, hogy legyen sikerélményem, és újra megszeressem az evezést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Farkas: Fokozódik az izgalom az ob-n

Két futammal a vége előtt a legmagasabb géposztályban, az I-esben fokozódnak az izgalmak a… Tovább olvasom