Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Hallgatnak az érintettek

Lezárult a nyomozás az ASA-Consolis-HNKC–Debrecen női kézilabda magyarkupa-negyeddöntőt követő rendbontás, verekedés ügyében. Csoportos garázdasággal gyanúsítják a vezetőedzőt, az ügyvezetőt, feleségét és egy drukkert.
Lezárult a nyomozás. A vásárhelyi rendőrkapitányság az adatgyűjtés és a videofelvétel elemzése alapján négy embert hallgatott ki gyanúsítottként a február 18-i ASA-Consolis-HNKC–Debrecen női kézilabda magyarkupa- negyeddöntő utáni rendbontásról, dulakodásról. Az ügyet csoportosan elkövetett garázdaság alapos gyanújával vádemelési javaslattal továbbították a városi ügyészségnek, ebben Farkas József vezetőedző, Mucsi Tamás ügyvezető, felesége, Mucsi-Vörös Henrietta, a gárda akkori hálóőre és egy drukker érintett, míg egy néző ellen megszüntették az eljárást.

Megírtuk: a 26–23-as HNKC- vereséggel végződött találkozó hajrájában már feszült volt a hangulat, a B közép tagjai a „Cinga, takarodj!" rigmust skandálva a tréner távozását követelték. A lefújást követően egy szurkoló bement a játéktérre, közölte az edzővel véleményét a csapat teljesítményéről, mire a szakember felháborodott, majd megütötte őt. Ezzel kapcsolatban a néző akkor azt mondta, fültövön vágták, míg Farkas állította: csak szóváltás történt közöttük. A klub ügyvezetője, Mucsi Tamás állt kettejük közé, erre egy másik néző is berohant a pályára, és rárontott a sportvezetőre, bántalmazni akarta. Ezt látva felesége, Mucsi-Vörös Henrietta a segítségére sietett, és megütötte a támadót. A dulakodásnak egy biztonsági őr vetett véget, földre teperve a Mucsira támadó férfit, akit eközben – a vizsgálat megállapítása, a rendőrségi közlemény szerint – a vezető és neje tovább bántalmazott, s ennek következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Berohanás. Rendőrök vetettek véget a dulakodásnak a vásárhelyi magyarkupa-találkozón. Fotó: Tésik Attila
Berohanás. Rendőrök vetettek véget a dulakodásnak a vásárhelyi magyarkupa-találkozón.
Fotó: Tésik Attila

A garázdaságban érintetteket megkerestük. A vezetőedző azt mondta: nem kívánja kommentálni a vádemelési javaslatot. Mucsi Tamás és Mucsi-Vörös Henrietta sem akart semmit sem mondani, a nyilatkozattal az ügy lezárásáig várnak. A két szurkoló – nevük leírásához nem járultak hozzá – közül az egyik ingerülten csapta le a telefont, amikor megtudta, miért keressük; a másik, a küzdőtérre először bemenő pedig közölte: ellene megszüntették az eljárást.

Olvasóink írták

  • 1. insideman 2009. szeptember 17. 00:11
    „cinga takarodj!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: Russai parádézott

Russai Petra 25 pontjának is köszönhetően 88–54-es, magabiztos győzelmet aratott a… Tovább olvasom