Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Hanga Ádám: Sokkal több van bennem!

Budapest - Spanyolországba igazolása óta az egyik legfelkapottabb magyar sportoló lett hazánkban Hanga Ádám: a 23 éves válogatott kosaras a Manresában hétről hétre remekelt, és tovább dédelgeti álmát, az NBA-s szereplést. Most azonban kosárlabdáról két hétig hallani sem akar.
– Újra itthon?
– Igen, véget ért a szezon, a Manresával a 12. helyen zártunk, így csütörtökön haza is utaztam. Örülök, hogy végre a családdal lehetek, az utóbbi hónapokban ugyanis csak egy-egy napra sikerült Magyarországra jönnöm. Most augusztusig csak a válogatottra kell koncentrálnom.

– A magyarhoz képest miben volt más a spanyol élvonal?
– Jóval erősebb, mint amilyenre számítottam. Európa legjobbjai között szerepelhettem hétről hétre, éreztem magamon, hogy folyamatosan fejlődök közöttük. Tavaly kettő plusz egy éves szerződést kötöttem csapatommal, így jövőre is a Manresában játszom, ám most két hétig kosárlabdáról hallani sem akarok, csak pihenni szeretnék és a családommal lenni Budapesten.

Hanga ilyen mozdulatokra képes.
Hanga ilyen mozdulatokra képes.
Fotó: DM/DV

– Nagy figyelem kísérte spanyolországi szereplését, az interneten látott videókból kitűnt, játéka nemcsak eredményes, de látványos is volt a szezonban.

– Sokszor bekerültem a hétvégi top 7-es válogatásba, amelyben a leglátványosabb kosarakat, jeleneteket gyűjtötték össze. Bár a látványos játék mindig is jellemző volt rám, örülök, hogy ezt az oldalamat sikerült kint is megmutatnom – ezt az edzőm is külön kiemelte. Ez nekem is jó, mert így felhívhatom magamra a figyelmet. Nehéz volt ekkorát ugrani, egy ilyen szintű bajnokságba beilleszkedni, de azt mondom, még ennél is sokkal több van bennem.

– Hogy áll a hispán nyelvvel?
– A beszéddel még akadnak problémák, de már szinte mindent megértek. A pályán viszont ez nem okoz gondot.

Itt térdel, ám legtöbbször szárnyal.
Itt térdel, ám legtöbbször szárnyal.

– A spanyolok is elismerik?
– Nem panaszkodom, kaptam szép számmal elismerő szavakat, bőven írtak rólam az újságok.

– Javában zajlik az NBA rájátszása – figyeli a San Antonio Spurs eredményeit?
– Természetesen, tudom, hogy söpréssel jutottak túl a Utahon. Mióta tavaly a draft során kiválasztottak, folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, voltak is kint megfigyelőik a meccseimen.

– Mikor lehet valós esélye az NBA-s szereplésre?
– Álmom, egyben határozott célom, hogy az Egyesült Államokban is játszhassak, ezért edzem, dolgozom. Ehhez még fejlődnöm kell, jövőre pedig még jobban teljesítenem. Lehet, hogy a nyáron is megyek San Antonióba, ez azonban még nem dőlt el.

Jaj az ellenfeleknek!
Jaj az ellenfeleknek!

– Rátgéber László magyar szövetségi kapitány elismerően szólt önről, külön motiváció a számára, hogy együtt dolgozhatnak majd a válogatottnál. Mit gondol a kapitányról, a nemzeti csapatról?
– Nagyon várom a közös munkát. A kapitány járt nálam Spanyolországban, akkor találkoztunk személyesen először, de rögtön kiderült, egy hullámhosszon vagyunk. Szeretnénk a tavalyi Eb-fiaskót elfelejtetni, ehhez Rátgéber László szakértelme garancia lehet.

– Több mint 5600 lájkolója van a hivatalos Facebook-oldalának. Érzi, hogy szeretik a szurkolók?
– Persze, rengeteg biztatást, telefont, SMS-t kapok, és a hazai meccseinkre is sokan kijöttek a szezon során. Szeretnék jó példával szolgálni, példakép lenni a fiataloknak, és megmutatni, hogy van jövője a magyar kosárlabdának.

Pincér, egy kosár rendel!
Pincér, egy kosár rendel!

– Az Albacomppal többször játszott Szegeden. Mennyire ismeri a várost, Csongrád megyét?
– Csak a meccsek idején voltam Szegeden, más nem köt oda. Fodor Pétert azonban ismerem, dolgoztunk együtt az Albacompnál, remek szakembernek tartom. A Naturtex-SZTE-Szedeák szimpatikusan építkezik, sok sikert kívánok nekik a jövőben is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei foci: nyert a Tisza Volán

A Tisza Volán hazai pályán nyert, a megyeegyes csapatoknál inkább a vendégek örülhettek szombaton. Tovább olvasom