Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 14°C | 27°C Még több cikk.

Hangolódnak az olimpiára a Dani-tanítványok

Szeged - Március óta Szegeden, a Maty- éren készül a Varga Tamás, Hirling Zsolt könnyűsúlyú evezős páros. Előbb a kvalifikációs versenyre, majd a londoni olimpiára edz(ett) az EDF DÉMÁSZ-Szeged trénere, Dani Zsolt vezette páros a létesítményben.
A Maty-érnél jobb körülmények nem is kellettek a Varga Tamás, Hirling Zsoltkönnyűsúlyú kétpárevezős hajónak, ráadásul immár teljesen átbójázták a pályát, így ideális viszonyok között készülhetett az egység.

– Már abszolút a versenyre hangolódunk, a kiutazás előtt három nappal pedig elindulunk az országos bajnokságon. Az ob-n ugyan nem lehet versenyegyesülés, de ilyen esetekben kivételt tehet a szövetség, így a bajai Varga és a váci Hirling startolhat a könnyűsúlyúak között, majd ha kell, a kétpárevezősök mezőnyében is. Eddig azon voltunk, hogy a mozgástechnika, a vízfogás minél tökéletesebb legyen, majd következhet a gyorsítás, fokozatosan vesszük fel a versenytempót. Szerencsénk van, mert az ob-ra már a szegedi Maty-éren készülő ifjúsági és felnőtt négyesek délelőttönként a komolyabb terhelés alatt kiváló edzőpartnerek – mondta Dani Zsolt, az EDF DÉMÁSZ-Szeged trénere, egyben a duó edzője.

Az olimpiai esélyekről most még igen nehéz beszélni. – Húsz csapat indulhat ebben a számban az olimpián, azaz nagyjából tudjuk, kik az ellenfelek. Magunkat is beleértve tizenkét egység a mezőny elején lehet, közöttük nagyon kicsi az időkülönbség. Ezek alapján reális körülmények között minimum a B döntőben a helyünk. A világkupákon két ötödik helyünk van, de azok nem teljes létszámú versenyek voltak. Az alapok megvannak, a napi szintű dolgok is pozitívak, a lényeg, hogy ne legyen semmilyen gikszer, gond, sérülés, akadály a viadalig. Londonban egészen más időjárás fogad bennünket, talán még hűvösre is számíthatunk, ezért jól jön majd a meteorológusok által jósolt felfrissülés – vélte a szakember.

Dani Zsolt már a negyedik olimpiájára készül: járt már versenyzőként és edzőként is az ötkarikás játékokon. – Ami a mi részünket illeti: szeretnénk a magyar és a szegedi evezés számára is bizonyítani, hogy érdemesek voltunk a kijutásra, és érdemesek vagyunk a szereplésre. Nem számokban vagy érmekben gondolkodom, inkább szurkolok, hogy minden magyar indulónak sikerüljön, amit eltervez, akár időeredményről, akár helyezésről van szó – jósolt végül Dani.

Olvasóink írták

  • 1. kreatív 2012. július 14. 08:57
    „Nos! Az olimpiai mozgalom válságban van! Ez kétségtelen!
    A sport eredendő lényege fényévtávolságra került a négyévenkénti játékoktól! A profi szemlélet egyértelműen tért nyert! Az egzisztenciális élsporttevékenység a kiélezett anyagi érdekeltség miatt alantas, az egészséget károsító manőverek irányába ereszkedett, a sport attribútuma visszájára fordult!
    Többszörösen érvényes ez magyar viszonylatban! A nemzeti tradíció továbbélése, a politikai és média oltalom már-már odáig fajul, hogy a magyar olimpiai mozgalom jól kiépült megélhetési tevékenységgé vált, a sportolók és a kifejezetten széles holdudvar számára. A világversenyre készülők tényleges, négy évre lebontott befektetett energiája összehasonlíthatatlanul kevés a hétköznapi életet élő, a mindennapos gondokkal küszködő átlagemberéhez, mégis anyagi- és erkölcsi megbecsülésük nagyságrendekkel jobb! Felháborító!!!
    Az egyenlőbánásmód elvén, a játékok megkezdése előtt kell tudatnunk az érintettekkel, hogy megalakult az AMOM, az Anti-Magyar Olimpiai Mozgalom, amely küzd minden egészséget szolgáló aktív testmozgásért, az iskolai- és tömegsport kiszélesítéséért, ezek központi anyagi támogatásáért, és elítéli minden, az évtizedes hagyományokon alapuló, erősen értékrendjét veszített, kiemelt magyar olimpiai sportág igazságtalan, túlköltekező, csak állami támogatással életben tartott , a média által túlgerjesztett finanszírozását!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

NB III: izmosodik a mórahalmi keret, több próbajátékos is edzett

Megtartotta első edzését az NB III Alföld csoportjára készülő Mórahalom labdarúgócsapata. Tóth Ákos együttesében több új arc is feltűnt. Tovább olvasom