Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Harminckilenc evezősérem

A hétvégén Szegeden rendezett 111. evezős országos bajnokságon a szegedi és a csongrádi sportolók is jól szerepeltek – 32, illetve 7 érmet szerezve. Az edzők kritikusak, de elégedettek.
Az evezősök országos bajnokságának 1998 óta Szeged, a Maty-éri olimpiai vízi centrum ad otthont. A hétvégi ob-n a megyei klubok 39 érmet szereztek, az EDF Démász-Szegedi VE sportolói 32, a Csongrádi Vízügyi SE versenyzői 7 dobogós helyezést értek el. A démászosokra világversenyek várnak, az ifjúsági vb-n Matyasovszki Dániel – az ő formáját még „élesíteni" kell – és Bálint Sára képviseli a klubot, míg az egyetemi világbajnokságra SZTE-színekben Lele Máté és a komplett kormányos nélküli négyes – Pozsár Bence, Tari János, Fehér Szabolcs, Radics Bence – készül.

Dani Zsolt, a Szeged vezetőedzője elmondta: a miniktől M. Tóth Márton és Márta Boglárka (mindkettő 1-1 arany és ezüst), a serdülőktől Baka Sándor és Priváczki Ákos (2 arany, 1 ezüst), az ifjúságiaktól Bálint Sára és Abid Syham (2 arany, 1-1 ezüst és bronz), a felnőttektől Kitka Gergely és Lele Máté (2 arany, 1-1 ezüst és bronz), míg a mastersektől, vagyis a veteránoktól Jakócs György (2 arany, 1 ezüst) teljesítménye emelhető ki.
A Maty-éri közönség sok megyei sikernek örülhetett.  Fotó: Karnok Csaba
A Maty-éri közönség sok megyei sikernek örülhetett.
Fotó: Karnok Csaba

Az edzők egyesületen belüli „különversenyét" a serdülőkkel és az ifjúságiakkal foglalkozó Szierer János nyerte 4,5 elsőséggel, őt a felnőttek trénere, Dani Zsolt követi 3,5 bajnoki címmel (a Kónya Aliz–Verőczi Lídia egység elsőségén osztoztak), a sort a minis Radics Béla–Szabó Gábor duó zárja 3 aranyéremmel. Ha összeadjuk, ez csak 11, de a masterses aranyakat nem kötik edzői munkához.

– Sikeres és a jövő szempontjából is biztató országos bajnokságot zártunk – mondta Dani. – Bízunk benne, sportolóink a rájuk váró világversenyeken is leteszik névjegyüket. Egyébként az utolsó benyomás mindig meghatározza a hangulatot: férfi nyolcasunk, bár az utóbbi évek legjobb szegedi egysége volt és remek időt ment, második lett. A női nyolcas viszont magabiztos, fölényes versenyzéssel nyert bajnokságot. A hajóban olyanok ültek, akik mindent megtettek a csapatért.

eredményesebb az edző

A Csongrádi Vízügyi SE 25 fős csapata 7 érmet, 3-3 aranyat és ezüstöt és 1 bronzot szerzett a hétvégi evezősbajnokságon. Petrity Rudolf vezetőedző elégedett a „medálterméssel", bár megemlítette: a serdülőktől és az ifjúságiaktól többet várt, mégsem csalódott, mert nagyon erős mezőnyök jöttek össze. Érdekesség: a csongrádiak legeredményesebb versenyzője a tréner lett, 3 arannyal és 1 ezüsttel. – Jó érzés, hogy nemcsak beszélni tudok a sportágról, ha kell, bizonyítok is, és úgy látom, ez a gyerekeknek is imponál. Nem tudom, meddig bírom még a tempót a fiatalokkal – mondta a 40 éves szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranyra hajtanak a szegedi tekések

Az ezüstévad után aranyidényt szeretne egy év múlva maga mögött tudni a Szegedi TE férfi… Tovább olvasom