Délmagyar logó

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -4°C | 5°C Még több cikk.

Három arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zártak a szegedi evezősök

Három arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zárta a szegedi Maty-éren megrendezett 112. felnőtt evezős országos bajnokságot a házigazda EDF Démász-Szegedi VE.
A sportágbeliek is régen emlékeznek arra, mikor volt legutóbb arra példa, hogy az evezősök országos bajnokságán a korosztályok nem együtt küzdenek a helyezésekért, hanem különválasztják őket. Ezúttal így volt, hiszen míg a fiatalok már letudták, addig a felnőttek ob-ját most rendezték a szegedi Maty-éren, amelyen immár 112. alkalommal harcoltak a versenyzők az érmekért.

A Csongrád megyét ezúttal egyedüliként képviselő EDF Démász-Szegedi VE sportolói a péntektől vasárnapig tartó viadalt három arany-, két ezüst- és öt bronzéremmel zárták, ezzel pedig a klub a pontverseny élmezőnyében zárt. Az egyéni teljesítmények közül többet is érdemes kiemelni: Matyasovszki Dániel, Pozsár Bence és László Attila hat számban indult, de Kitka Gergely és Radics Bence öt száma is sok, főleg úgy, hogy míg a világbajnokságon kétnaponta kell kétezer métert lehúzni, addig most volt olyan közülük, akinek három nap alatt akár kilenc futam is belefért – még egy edzőtáborban is elmehetne ez a csúcsterhelés. A szegediek eredményeit böngészve kiderült, az egyesület két nyolcast is ki tudott állítani, azaz a városban a sportág népszerűsége vitathatatlan, utánpótlása pedig felépített és folyamatos.

Várták, és jöttek az eredmények. Fotó: Frank Yvette
Várták, és jöttek az eredmények.
Fotó: Frank Yvette

– Elégedett vagyok az idei éremterméssel, hiszen 2008-ban öt, 2009-ben és 2010-ben 12-12, míg most tíz medált szereztek a tanítványok. Ezek közül igen kiugró év volt 2009, hiszen hat aranyéremmel zártunk. Matyasovszki sokat vállalt, a legnehezebb számokban is hozta a tőle elvárhatót, ő mindenképpen kiemelendő. Ugyanez a kategória Bálint Sára, hiszen egypárban és a csapathajókban is jól szerepelt. Ők ketten húzzák a korosztályukat. Nagyjából azokban a számokban értünk el sikereket, amelyekben vártuk is a jó eredményt, ráadásul harmadik éve nyerjük a könnyűsúlyú nyolcast, amely ebben az erős hazai mezőnyben tiszteletre méltó eredmény – vélte Dani Zsolt, a szegediek vezetőedzője.

A felnőtt ob mellett Szeged-kupa néven az utánpótlásnak is rendeztek országos versenyt, amelyen a házigazdák (felkészítők: Radics Béla, Dani Zsolt) három elsőséggel (tanuló kétpár: Baka Bonifác, M. Tóth Márton; serdülő egypár: Varga Tünde; serdülő kettes: Furdek Mária, Kovács Zsófia), három második (serdülő kettes: Krajczár Lilla, Papp Dorottya; tanuló egypár: Márta Bernadett, tanuló egypár: M. Tóth M.) és négy harmadik hellyel (tanuló egypár: Baka B., tanuló kétpár: Adonyi Sára, Márta Boglárka; serdülő egypár: Furdek M.; tanuló kétpár: Dorogi Martin, Durkó Tamás) zártak. Varga Tünde bajnoki címvédőhöz méltón fölényesen nyerte a versenyt, őt külön dicséret illeti.

Szegediek érmei

112. felnőtt evezős országos bajnokság, Szeged, Maty-ér, az EDF Démász-Szegedi VE versenyzőinek A döntős eredményei,  könnyűsúlyú nyolcas: 1. Szeged (Furák Bálint, Bakacsi Norbert, László Attila, Radics Bence, dr. Kitka Gergely, Matysovszki Dániel, Pozsár Bence, Baka Sándor, korm.: Cseh Kristóf). Könnyűsúlyú egypár, nők: 2. Bálint Sára, férfiak: 3. Matyasovszki D., 6. László A. Kormányos négyes: 3. Szeged (Füge Krisztián, Hegyközi Ferenc, Fehér Szabolcs, Tari János, korm.: Cseh K.). Könnyűsúlyú kétpár, nők: 3. Bálint S., Dobó Franciska; férfiak: 3. Matyasovszki D., Pozsár B. Férfi nyolcas: 3. Szeged A (dr. Kitka, Radics B., Hegyközi F., Füge K., Fehér Sz., Tari János, Matysovszki D., Pozsár B., korm.: Cseh K.), 6. Szeged B (Dumitrás Szabolcs, Adonyi Kristóf, Kovács Marcell, Furák Bálint, László A., Baka S., Lele Máté, Bakacsi N., korm.: M. Tóth Márton). Könnyűsúlyú kettes: 5. dr. Kitka, Radics. Női nyolcas: 6. Szeged (Balázs Réka, Bálint S., Dobó F., Petrovszki Edit, Juhász E., M. Tóth Orsolya, Márta Bernadett, Verőczi Lídia, korm.: Balázs Luca).
Felkészítők: Dani Zsolt, Szierer János.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jászberényben nyert a Kistelek

Idegenben nyert a Kisteleki KK női kézilabdacsapata. Onozó István együttese Jászberényben… Tovább olvasom