Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Három arany a sulipóló diákolimpián

A Magyar Vízilabda-szövetség által szervezett sulipóló diákolimpia országos döntőiben a Csongrád megyei csapatok taroltak, hiszen a 6 korcsoport 18 dobogós helyezéséből 9-et szereztek meg.
Érdekesség, hogy a 3–4. osztályos fiúk versenyében a dobogó mindhárom fokára megyénk képviselői állhattak fel, hiszen a csongrádi Ének-zene Általános Iskola tanulói a tavalyi évben már elhódított kupát megvédve lettek újra elsők, mögöttük a hódmezővásárhelyi Szt. István-Halmai Általános Iskola diákjai az ezüst, illetve a szentesi Koszta József Általános Iskola tanulói a bronzéremnek örülhettek. Csongrádon Versegi Zoltán 2001-ben kezdte meg edzői tevékenységét, és a tavalyi esztendőben ugyanezt a bajnokságot már megnyerte csapatával.

2006 nyarán Kozák László, 2007-ben Kertes Gyula csatlakozott a szakmai stábhoz, és mostanra már több mint 60, 1995 és 2000 közötti születésű gyerekeknek tartanak edzéseket heti 5-6 alkalommal. Naponta újabb érdeklődők és a jelenleg is folyó NUPI kezdeményezésű módszertani tábor bizonyítják, hogy a vízilabdának van létjogosultsága Csongrádon. A szülők áldozatvállalásával sikerült eddig a versenyeztetést megoldani, és az egyesület vezetése bízik abban, hogy akad olyan helyi támogató, aki meglátja a hosszú távú lehetőséget és segítséget nyújt a tehetséges fiataloknak a sikeres sportoláshoz.

Bajnokok, másodikok

Fiúk, II. korcsoport: 1. Ének-zene Általános Iskola (Csongrád) – Tóth Tibor, Fodor Dániel, Bodor Csanád, Tassy Áron, Lekrinszki Tamás, Kis Márton, Grósz Alex, Borka Krisztián, Boros Krisztián, Szarvas Milán. Leány, III. korcsoport: 1. Koszta József Általános Iskola (Szentes) – Gémes Alexa, Balázs Adrienn, Bene Viktória, Vidovics Kata, Oltyán Dóra, Bertók Dorina, Baranyi Szonja, Szécsi Anikó, Juhász Tamara, Nemes Beatrix, Vecseri Dorina. Leány IV. korcsoport: 1. Horváth Mihály Gimnázium (Szentes) – Sipos Dorina, Papp Tímea, Sipka Eszter, Sléger Kata, Beleon Zita, Szabó Dóra, Duhaj Dorina, Vida Titanilla, Harangozó Daniella. IV. korcsoport: 2. Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Bende Attila, Bende Csaba, Gyulai Gergő, Kadnár Rezső, Majzik Máté, Ónozó Anna, Széni Dániel, Versegi Balázs, Martonosi Árpád, Török Tamás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett Nagy Debora és Storcz Katica

Nagy Debora és Storcz Katica szerda délután néhány óra eltéréssel született. Az érdeklődést… Tovább olvasom