Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Három arany a sulipóló diákolimpián

A Magyar Vízilabda-szövetség által szervezett sulipóló diákolimpia országos döntőiben a Csongrád megyei csapatok taroltak, hiszen a 6 korcsoport 18 dobogós helyezéséből 9-et szereztek meg.
Érdekesség, hogy a 3–4. osztályos fiúk versenyében a dobogó mindhárom fokára megyénk képviselői állhattak fel, hiszen a csongrádi Ének-zene Általános Iskola tanulói a tavalyi évben már elhódított kupát megvédve lettek újra elsők, mögöttük a hódmezővásárhelyi Szt. István-Halmai Általános Iskola diákjai az ezüst, illetve a szentesi Koszta József Általános Iskola tanulói a bronzéremnek örülhettek. Csongrádon Versegi Zoltán 2001-ben kezdte meg edzői tevékenységét, és a tavalyi esztendőben ugyanezt a bajnokságot már megnyerte csapatával.

2006 nyarán Kozák László, 2007-ben Kertes Gyula csatlakozott a szakmai stábhoz, és mostanra már több mint 60, 1995 és 2000 közötti születésű gyerekeknek tartanak edzéseket heti 5-6 alkalommal. Naponta újabb érdeklődők és a jelenleg is folyó NUPI kezdeményezésű módszertani tábor bizonyítják, hogy a vízilabdának van létjogosultsága Csongrádon. A szülők áldozatvállalásával sikerült eddig a versenyeztetést megoldani, és az egyesület vezetése bízik abban, hogy akad olyan helyi támogató, aki meglátja a hosszú távú lehetőséget és segítséget nyújt a tehetséges fiataloknak a sikeres sportoláshoz.

Bajnokok, másodikok

Fiúk, II. korcsoport: 1. Ének-zene Általános Iskola (Csongrád) – Tóth Tibor, Fodor Dániel, Bodor Csanád, Tassy Áron, Lekrinszki Tamás, Kis Márton, Grósz Alex, Borka Krisztián, Boros Krisztián, Szarvas Milán. Leány, III. korcsoport: 1. Koszta József Általános Iskola (Szentes) – Gémes Alexa, Balázs Adrienn, Bene Viktória, Vidovics Kata, Oltyán Dóra, Bertók Dorina, Baranyi Szonja, Szécsi Anikó, Juhász Tamara, Nemes Beatrix, Vecseri Dorina. Leány IV. korcsoport: 1. Horváth Mihály Gimnázium (Szentes) – Sipos Dorina, Papp Tímea, Sipka Eszter, Sléger Kata, Beleon Zita, Szabó Dóra, Duhaj Dorina, Vida Titanilla, Harangozó Daniella. IV. korcsoport: 2. Németh László Gimnázium és Általános Iskola (Bende Attila, Bende Csaba, Gyulai Gergő, Kadnár Rezső, Majzik Máté, Ónozó Anna, Széni Dániel, Versegi Balázs, Martonosi Árpád, Török Tamás.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszületett Nagy Debora és Storcz Katica

Nagy Debora és Storcz Katica szerda délután néhány óra eltéréssel született. Az érdeklődést… Tovább olvasom