Délmagyar logó

2017. 02. 27. hétfő - Ákos, Bátor 1°C | 12°C Még több cikk.

Három és fél milliót kérnek a pólósok

Szentes - A Szentesi VK 3,5 millió forintos egyszeri támogatást kér az önkormányzattól az idei év zavartalan működésének – különös tekintettel az OB I-es férficsapatra – finanszírozására. A képviselő- testület ma dönt az összegről.
A vízilabda Szentes sportja, 1934 óta van jelen a városban. Az elmúlt évtizedekben futószalagon gyártották a sikereket a pólósok, a nők tíz bajnoki címet, BEK-et, a férfiak OB- ezüstöt, magyar kupát nyertek, a válogatottal elért diadalok között olimpiai, világ- és Európa-bajnoki aranyat találunk. A legfrissebb a lányok 2009/2010-es bajnoki ezüstje, kupabronza, valamint Miskolczi Kitti idei junior Eb-3. helye. A fiúk megmenekültek a kieséstől, de már két éve komoly anyagi gondokkal küzdenek.

A Szentesi VK most 3,5 millió forintos egyszeri támogatást kér a várostól. – Az összeg segítségével tudnánk az elkövetkezendő hónapokban folyamatosan és zavartalanul működtetni az egyesületet, így az OB I-es férficsapatot is. Beneveztünk a bajnokságra és kupára, játékosaink készülnek, hogy a hagyományokhoz méltó, minél jobb eredményt érjenek el – közölte érdeklődésünkre Molnár Zoltán, a Szentesi VK elnöke.

Igényüket azzal indokolták, hogy a sport, azon belül is a vízilabda jelentős szerepet játszik a település idegenforgalmában. Sok csapat csakis az itteni tornák, valamint edzőtáborozási lehetőségek miatt látogat el a Kurca partjára. Idén januártól augusztusig többek között Angliából, Ausztráliából, Egyiptomból, Oroszországból, Románia, Németország és Szerbia több városából érkeztek vendégek. A klub kalkulációja szerint a sportág révén – a szállást, medencebérleti díjat, egyéb kiadásokat beleszámítva – évente mintegy 50 millió forintos turisztikai bevételhez jut Szentes. Úgy is fogalmazhatunk – ez nem az egyesület megjegyzése –, ebből szeretnének egy kis „részesedést".

Az összegről ma határoz a képviselő-testület. A klubelnök bizakodik, de nem jósol, és erre rímelt Rébeli Sz. Tamásnak, a sportbizottság elnökének véleménye, ő sem akart esélyt latolgatni a ma délutáni döntés előtt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a csapat, több a meccs

A hétvégén megkezdődik a pontvadászat a kézilabda harmadik vonalában, az NB II-ben. A Délkeleti csoportban összesen négy Csongrád megyei csapat szerepel. Tovább olvasom