Délmagyar logó

2017. 02. 19. vasárnap - Zsuzsanna -1°C | 7°C Még több cikk.

Három szegedi a trentói jégen

A hivatalos megnyitót ma rendezik, majd 11 napon keresztül tart az olaszországi Trentóban a 26. Téli Universiade, amelyen Csongrád megyei sportolók is részt vesznek – a legélhetőbb olasz városnak választott Trento azért kapta meg a rendezést, mert az eredeti helyszín, a szlovéniai Maribor visszalépett.
Az esemény az egyetemista és főiskolás sportolók második legnagyobb versenyének számít, nem meglepetés, hogy éppen annak nyári változata mögött. A trentói Universiadén 2500 sportoló indul 12 sportágban, ezzel szintén második a téli sportesemények között a téli olimpia után. A népszerűségét jelzi, hogy eseményről eseményre emelkedik a résztvevők és a sportágak száma is, sőt a televíziós nézettségre is ugyanez igaz: több mint száz tévé közvetíti majd a versenyeket, Magyarországon az Eurosporton lehet figyelni a hazai sportolókat.

A magyar csapat hosszú és rövid pályás gyorskorcsolyában, jégtáncban, alpesi síben, freestyle síben és freestyle snowboardban lesz érdekelt, a versenyszámok közül a Csongrád megyeiek számára pedig leginkább a rövid pályás gyorskorcsolyára érdemes figyelni. Ebben a számban indul Szeged első téli olimpikonja, Lajtos Szandra, akinek a verseny egyfajta felkészülés is lesz a 2014-es szocsi téli olimpiára. A Szegedi Korcsolyázó Egyesület 27 éves sportolója mellett a két éve Budapestre költöző, szintén szegedi 18 éves tehetség, Kónya Zsófia is ott lesz Trentóban és Szocsiban is. A férfiaknál ugyancsak a Szegedi Korcsolyázó Egyesületet képviseli a 21 esztendős Oláh Bence. A nőknél 500, 1000 és 1500 méter egyéniben, valamint 3000 méter váltóban osztanak majd érmeket, a férfiaknál egyéniben ugyanezek a távok szerepelnek, a váltó pedig 5000 méteren zajlik. A gyorskorcsolyázók programja jövő hétfőn indul a nyilvános edzésekkel, majd szerdán 1500, csütörtökön 500, pénteken pedig 1000 méteren és a váltókban osztanak érmeket.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új elsőket avattak a Török György kispályás bajnokságban

Befejeződött az újszegedi Kisstadionban a Török György 2013 őszi veterán kispályás labdarúgó-bajnokság. Tovább olvasom