Délmagyar logó

2018. 06. 22. péntek - Paulina 15°C | 27°C Még több cikk.

Három szegedi csapat is rangadóra készül

A Beton a Domino, a Pick Szeged a Sarajevo ellen idegenben, a Szeviép a Pécs ellen pedig itthon csatázik. Eddig pompásan szerepel az évadban a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata; a Pick vasárnap a bosnyák bajnok, Bosna Sarajevo vendége lesz a Bajnokok Ligája csoportkör első visszavágóján; valamint megkezdődik az erőltetett menet a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata számára is.
Domino BHSE - Szeged Beton

Pompásan szerepel az évadban a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapata. A Gyöngyösi-legénység nyolc fordulót követően százszázalékos teljesítménnyel áll az OB I-es tabella élén, és a LEN-kupában is magabiztosan jutott a nyolcaddöntőbe. Ilyen mutatókkal rendelkező csapat elnökének lenni, nem lehet rossz érzés.

– De még mennyire nem! – felelte határozottan Körtvélyessy Péter. – Amellett, hogy nem kell elszállni magunktól, egyértelműen dicséretet érdemel a gárda. Az elvárásoknak megfelelően szerepel, miközben hátráltató tényezők nehezítik eredményességét. Elsősorban Korolija sérüléseire gondolok, de említhetném Weszelovszkyt is, aki szintén sérülés miatt a szezon elején még nem volt formában. Nálam az Eger és a Sibenik elleni pazar teljesítmény kívánkozik a lista élére, de az sem elhanyagolandó, hogy a mostani szezonban a gyengébb képességű vetélytársakat is biztosabban verjük, mint az elmúlt években. Remek a csapategység, amióta a klub elnöke vagyok, még soha nem volt ennyire együtt a társaság.

Utóbbira hatalmas szükség lesz a holnapi, Domino-Honvéd elleni Kőér utcai rangadón is (a találkozót 16.15-től az m1 élőben közvetíti).

– Ha Korolija is ott lenne a vízben, azt mondanám, a mai Szeged bárhol, bárkit meg tud verni. Nélküle ugyan jóval nehezebb lesz, de mert mint említettem, a csapat nagyon együtt van, nem tartom lehetetlennek a pontszerzést. Nem szabad elfelejteni, hogy a szerb centerünk nélkül győztük le az Egert és a Sibeniket is... – mondta sejtelmesen a Szeged első embere.

Bosna Sarajevo - Pick Szeged

A Pick Szeged vasárnap a bosnyák bajnok, Bosna Sarajevo vendége lesz a Bajnokok Ligája csoportkör első visszavágóján. Mint ismert, Vladan Matics együttese a szegedi első találkozót 39–24-re megnyerte. Ám ebből az eredményből messzemenő következtetést nem szabad levonni, hiszen Puljezevicsékra nem a megszokott körülmény várhat. Ezt erősítette meg Pistrui László, a Pick Szeged elnökségi tagja.

– Annak ellenére, hogy magabiztosan nyertünk Szegeden, ezt a találkozót tartom a legnehezebbnek – mondta a főszponzor cég képviselője, majd így folytatta: – Már a körülmények sem mondhatóak ideálisnak, már amilyen hírek érkeznek hozzánk. Úgy tudjuk, hogy nem a bosnyák főváros legnagyobb csarnokában, hanem egy ezer nézőt befogadó kis teremben rendezik meg a mérkőzést. Ennek egyik előnye, hogy nem kell hatezer bosnyák drukker szóbeli atrocitását elviselni. Hátrány azonban, hogy sokkal vehemensebb hangulat alakulhat ki egy kicsi teremben, s akár nacionalista túlkapásnak is szenvedő alanyai lehetnek a játékosaink. Mellé még a Sarajevónak ennek a mérkőzésnek az eredményétől függ, hogy versenyben marad-e a BL-részvételért folytatandó küzdelemben. Normális körülmények között ha egy csapat tizenöt góllal tud hazai pályán nyerni, akkor nem lehet gondja idegenben sem. Ezért az elnökség győzelmet vár a csapattól, de azt azért megjegyezném, hogy nem mindenáron. Bízom a csapatban, a sportszerűségben és a két görög játékvezető részrehajlásmentes ténykedésében.

Szeviép-Szeged - Mizo Pécs

Megkezdődik az erőltetett menet a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata számára is. A bajnoki bronzérmes együttes most hosszú időn keresztül hetente két meccset játszik. A hazai bajnokság mellett a nemzetközi kupában is rendszeresen pályára lép. Szerdán este Lengyelországban vereséget szenvedett a Tisza-parti gárda.

Csütörtökön a reptéren értük utol a csapat ügyvezetőjét, Domokos Mihályt, és kérdeztük a hétvégi hazai rangadóról. Vasárnap 17 órakor az Euroligában edződött MiZo Pécs lesz az újszegedi sportcsarnokban az ellenfél.

– Minden meccsből lehet tanulni és építkezni. Ez most így volt: egy agresszíven védekező Gorzow ellen játszottunk, amely főként annak köszönhette a győzelmét, hogy hosszabb volt a cserepadja. A sérülések miatt nálunk junior korú játékosok ültek a padón, míg a hazai oldalon rutinos kosarasok, így keveset tudtunk variálni. Szerencsére a centereink jól teljesítettek, ha a külső emberek is eredményessé válnak, akkor lehet esélyünk vasárnap 17 órakor a Pécs ellen. Közvetlenül a meccs előtt dől el, hogy Fürész és Török vállalja-e a játékot. Nagy szükség lenne rájuk, csak reménykedni tudunk, hogy sokat javult az állapotuk. Szerencsére a többiek egészségesek, sérülés nélkül megúszták a lengyelországi öszecsapást. A MiZo ma érkezik haza Moszkvából, így nem sok idejük marad a pihenésre. A rangadó esélyesei a vendégek, de ha a tavalyi hangulat lesz a sportcsarnokban, akkor akár képesek lehetünk a meglepetésre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aradról egy kosár éremmel tértek haza a szegediek

Újabb sikeres versenyt tudhat maga mögött a Toyota Tmax-SZUE úszócsapata. Aradról mind a 8 versenyző… Tovább olvasom