Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Három szegedi, egy hajóban

Szerdán a fővárosban sajtótájékoztató keretén belül kötött megállapodást az EDF Démász Zrt. és a háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Janics Natasa. A cég egyéni támogatója is lett a klasszis versenyzőnek. A 18-szoros világbajnok pedig bejelentette, létrehozta a kajak-kenus utánpótlást segítő alapítványát.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy a szegedi kajakosok és kenusok a reflektorfényben állnak, mint hogy tegnap délelőtt a fővárosban, a Duna-parton található Magyar Kajak-kenu Szövetség székházában telt ház, közel 50 újságíró várta az EDF Démász-Szegedi Vízisport Egyesület két olimpiai bajnokát, Janics Natasát és Vajda Attilát.

– A víz fontos az EDF Démász Zrt. életében – kezdte a sajtótájékoztatót, Thierry Le Boucher, a vállalat elnök-vezérigazgatója. – Az energia nagy részét a vízből nyerjük, éppen ezért vagyunk elkötelezettek a vizes sportágak iránt. A szegedi egyesületből eddig két férfit, Vajda Attilát és Horváth Viktort támogattuk, Janics Natasa lesz az első nő, akit egyénileg is támogat a cég. 2012-ig, a londoni olimpiáig kötöttünk megállapodást, bízunk Natasában, hogy sikerül gyarapítania olimpiai bajnoki címeinek számát, kiváló versenyzőnek, példaképnek tartjuk. Az EDF Démász Zrt. munkatársai is már nagyon várják a jövő évi szegedi világbajnokságot, ígérem nagy létszámmal ott leszünk a Maty-éren, és buzdítjuk a magyar válogatott tagjait, köztük a szegedieket.

Janics Natasa támogatói szerződést kötött az EDF Démásszal

Az ünnepélyes szerződés-aláírás után Janics Natasa, a közelmúltban Poznanban három világbajnok címet szerző versenyző vette át a szót.

– Hosszú hónapok előkészülete után sikerült létrehoznunk a Janics Natasa Kajak-kenu Utánpótlás Alapítványt. Azoknak a gyerekeknek próbál majd segíteni, akiknek a szülei nehéz anyagi helyzetük miatt sokszor még az egyesületi tagdíjak befizetését sem tudják vállalni.

Natasáról eddig is köztudott volt, hogy imádja a gyerekeket, ha ideje engedte, akkor Szegeden, az EDF Démász-Szegedi Vízisport Egyesület versenyzőinek is segítetett az edzéseken, tanácsokat adott, tanította őket. Mindenképpen nagy dolog, hogy gondol azokra a fiatalokra, akik nehéz körülmények között sportolnak.

Janics Natasa és Thierry Le Boucher a budapesti sajtótájékoztatón.  Fotó: DM/DV
Janics Natasa és Thierry Le Boucher a budapesti sajtótájékoztatón.
Fotó: DM/DV

A sajtótájékoztató végén Vajda Attila is középpontba került, többen gratuláltak a lengyelországi vb-n ezüstérmet szerző kenusnak.

– Két hét múlva Londonba utazom, szeretném már most megnézni a pályát, ahol 2012-ben kell versenyezni. Izgalommal várom az utazást, az EDF Démász is sokat segít, hiszen a vállalat munkatársai készítik el a pálya elektromos hálózatát. Persze egy kis kikapcsolódás is belefér majd az utazásba, azonban októberben már munkához látok, jövőre nagy a tét a szegedi kvalifikációs világbajnokságon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei futballhírek, 2010. 09. 02.

Tovább olvasom