Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Három tájfutó aranyérem

Mátrakeresztes térségében rendezték a tájékozódási futók országos középtávú és váltóbajnokságát. Több mint 900-an küzdöttek a bajnoki helyezésekért a Mátra köves, meredek lejtőin. A fináléban igen sok szép eredményt értek el az SZVSE sportolói.
A serdülőknél Tóth Réka magabiztosan szerezte a Szegedi VSE első középtávú bajnoki címét, míg a Szerencsi testvérek a dobogó második fokára állhattak fel! Az ifjúsági fiúknál szegedié lett az ezüst- és a bronzérem. Takács Balázs kellemes meglepetésre szintén második lett a junior fiúknál. Ezen a napon a PVSK nyerte a pontversenyt az SZVSE előtt.

A verseny befejező napján a váltóbajnoksággal folytatódtak a küzdelmek, ahol minden szegedi váltó ponthozó helyen végzett! A gyors, pörgős pályák igen nagy csatákat hoztak. A serdülő lányok a tőlük elvárt bajnoki címmel rukkoltak elő, míg a junior fiúk nagy csatában nyerték a bajnokságot. A felnőtt férfiaknak három év után végre sikerült a pontszerzés, a két szeniorral felálló női váltó pedig a nagyszerű harmadik helyet szerezte meg. Az F14-es kategóriában nem kis meglepetésre a szegediek szerezték meg az ezüstérmet. Ezen a napon az SZVSE nyerte a pontversenyt a Pécs és a MOM előtt.

Az ob után a szövetségi kapitányok csapatot hirdettek a világversenyekre. Az ifi Eb-n a szegedi Tóth Réka és Szokol Mónika képviseli a magyar színeket. A felnőtt vb-n Szerencsi Ildikó indulhat, középtávon, a sprint számban és a váltóban.

A Szegedi VSE tájfutóinak eredményei, középtáv, N16: 1. Tóth Réka, 4. Juhász V. Renáta, 6. Vörös Alexandra; N20: 2. Szerencsi Dóra, 6. Nagy Virág; N21: 2. Szerencsi Ildikó; F16: 5. Pálinkó Márton; F18: 2. Horváth Tamás, 3. Bereczki Máté; F20: 2. Takács Balázs; N35: 2. Balogh Piroska.
Váltó, N16: 1. SZVSE (Juhász V. Renáta, Szokol Mónika, Tóth Réka); N18: 3. SZVSE (Kakuk Zsófia, Szokol Boglárka, Zsigmond Tímea); N20: 2. SZVSE (Szerencsi Dóra, Farkas Mariann, Nagy Virág); N21: 3. SZVSE (Szabó Andrea, Balogh Piroska, Szerencsi Ildikó). F14: 2. SZVSE (Apjok Dániel, Vajda Balázs, Gera Tamás); F18: 4. SZVSE (Farkas Ottó, Horváth Tamás, Bereczki Máté; F20: 1. SZVSE (Takács Balázs, Pálinkó Márton, Viczián Péter); F21: 8. SZVSE (Fodor József, Novai György, Sinkó János).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter bejutott a vb-döntőbe

Lékó Péter döntetlen játszott az orosz Barejev ellen az Elisztában zajló sakkvilágbajnok-jelöltek… Tovább olvasom