Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

Háromból három a megyei mérleg

Autósport, Kecskemét - A közelmúltban rendezték Kecskeméten az országos gyorsaságironcsderbi-bajnokság évadzáró futamát, ahol mindhárom kategóriában Csongrád megyei bajnokot avattak.
A széria géposztályban már a kecskeméti verseny előtt megünnepelhették a szegedi Horváth Bencét: ő először győzött ebben a sportágban remek versenyzésének, technikailag jól felszerelt autójának, illetve a család és a barátok támogatásának köszönhetően. A második a kiszombori Baranyi Sándor, a harmadik a makói Molnár Tibor lett.

A II. géposztályban ötödik alkalommal ünnepelhették a mórahalmi Szűcs Istvánt, aki az utolsó versenyre még ponthátránnyal érkezett, ám a nap végén a szerencse mellé állt, így egy egységgel megnyerte az évet. A második a szegedi Fodor Imre lett, a harmadik helyen a kecskeméti id. Gombai Zoltán végzett. Az I. géposztályban a bordányi Béres Levente és a kecskeméti ifj. Gombai Zoltán pontegyenlőséggel érkezett a zárónapra, ahol csak a harmadik futam döntött: mindketten küzdöttek a technikával és a sárral, ám Béres Levente egy jobb hátsó defekttel megspékelve megnyerte a napot, és ezzel együtt az idei szezon bajnokai is lett. Ifj. Gombai másodikként zárt, az apátfalvi Tisza Péter harmadik lett.

Horváth Bence első bajnoki címét szerezte. Fotó: Gárdián Andrea
Horváth Bence első bajnoki címét szerezte. Fotó: Gárdián Andrea

A bajnokság végeredménye, széria géposztály: 1. Horváth Bence (Szeged) 56, 2. Baranyi Sándor (Kiszombor) 52, 3. Molnár Tibor (Makó) 41, 4. Fazekas Imre (Makó) 32, 5. Horváth Tibor (Szeged) 19, 6. Kurucz Csaba (Kunszentmárton) 16 ponttal.

II. géposztály: 1. Szűcs István (Mórahalom) 55, 2. Fodor Imre (Szeged) 54, 3. id. Gombai Zoltán (Kecskemét) 41, 4. Baranyi Attila (Kiszombor) 40, 5. Hajdú Imre (Mórahalom) 32, 6. Balogh Zsolt (Üllés) 20 ponttal.
I. géposztály: 1. Béres Levente (Bordány) 70, 2. ifj. Gombai Zoltán (Kecskemét) 68, 3. Tisza Péter (Apátfalva) 29, 4. Gabnai Győző (Apátfalva) 26, 5. Zentai István (Makó) 26, 6. Barta László (Magyarcsanád) 11 ponttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Domaszéki ezüst, Nagyék bronzérme

Nemzetközi mezőny, számos magyar bajnok és több rangos külföldi versenyző is rajthoz állt a kőszárhegyi magyar motokrossz csapatbajnokságon, amely az év legnagyobb motokrosszviadalának számít. Tovább olvasom