Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Háromszázhatvanheten az olimpiai ötpróbán

Szombaton és vasárnap is benépesült a Szeged melletti Maty-ér. Előbb duatlon versenyt, majd az olimpiai ötpróba második állomását tartották az impozáns létesítményben.
A Szeged Városi Sportigazgatóság munkatársai ismét kitettek magukért. Remek hétvégét varázsoltak a Maty-érre, szombaton a KM-duatlont, míg vasárnap az olimpiai ötpróba Peking 2008 kerékpártúrát rendezték meg.
Az első nap izgalmas verseny alakult ki a résztvevők között, főként a fiatalok vívtak hatalmas csatát, hiszen számukra ez volt a duatlon megyei diákolimpiai döntője, amiről kvalifikálhatták magukat a hétvégi országos fináléra.

Vasárnap is hasonló idő várta az olimpiai ötpróba részvevőit, mint szombaton. Szikrázó napsütés és hatalmas szél. Utóbbiról a kajakosok és a kenusok tudnának igazán mesélni, hogy milyen nagy szélben edzeni, hiszen Vécsy Viktor kenuscsapata délelőttönként a pályán gyakorolt, szelte a métereket. Szerencsére jó hangulatban voltak a Démász kiválóságai, még az is felmerült bennük, hogy inkább kerékpárra pattannak, mint a hajóba. Nos, ezt a fiatal tréner nem engedte, így mindenki betérdelt a kenuba.

Annál többen pattantak a kerékpárra. Összesen 367-en neveztek. Pedig nem voltak rövidek a távok. A leghosszabb 65, a közepes 35, míg a legkisebb 20 kilométer. Mégis a résztvevőket a leghosszabb vonzotta. Mivel az ötpróbán nem a győzelem, hanem részvétel számít, kisebb csoportokban keltek útra a túrázók.

Halászevics Péter főszervező örömmel újságolta, hogy nemcsak a megyéből, hanem más településekről is érkeztek sportolók. Ez pedig a VSI jó hírének köszönhető. Az olimpiai ötpróba harmadik állomása május 19-én lesz, méghozzá a futás következik.

A KM duatlon végeredménye, nők, I. korcsoport: 1. Garamvölgyi Emese (Szeged), 2. Tompai Ágnes, 3. Gila Gréta (mindkettő Vásárhely). II. korcsoport: 1. Ormos Petra (Csongrád), 2. Hegyi Dóra (Félegyháza), 3. Sarusi Adél (Csongrád). III. korcsoport: 1. Schreiter Virág (Szeged), 2. Hegyi Brigitta (Félegyháza), 3. Tarnai Orsolya (Szeged). IV. korcsoport: 1. Sobják Dóra (Szeged). V. korcsoport: 1. Varga Réka (Szeged). VI. korcsoport: 1. Szántó Nóra (Vásárhely), 2. Flórián Fanni (Szeged). Felnőttek: 1. Laluska Zsuzsa, 2. Schreiter Virág (mindkettő Titán TC), 3. Péntek Andrea (Napraforgó Klub).

Férfiak, I. korcsoport: 1. Nyéki Péter (Csongrád), 2. Wolf Ede (Vásárhely), 3. Gyebnár Mihály (Csongrád). II. korcsoport: 1. Szaszkó Dominik (Szentes), 2. Kardos Bálint (Szeged), 3. Dezső Sándor (Vásárhely). III. korcsoport: 1. Schal Zsolt (Csongrád), 2. Gondi Bence, 3. Kardos Gergely (mindkettő Szeged). IV. korcsoport: 1. Tarnai László (Szeged), 2. Sajti István, 3. Vári Dénes (mindkettő Vásárhely). V. korcsoport: 1. Fehér Gergő (Szeged), 2. Sinkó Dávid (Csongrád), 3. Kószó Barnabás (Szeged). VI. korcsoport: 1. Vári Ádám (Vásárhely), 2. Garamvölgyi Máté, 3. Szilágyi Péter (mindkettő Szeged). Felnőttek: 1. Csányi Róbert (Szeged), 2. Kozári András (Titán TC), 3. Lukácsi István (Napraforgó Klub). Szeniorok: 1. Tarnai László, 2. Schreiter György (mindkettő Titán TC), 3. Vecsey Gyula (Vásárhely).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Peking még nem téma Haller Ákosnak

A Démász-Szegedi VE kétszeres vb-első evezősének, Haller Ákosnak egyelőre még csak az idei feladatok… Tovább olvasom