Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

Hat bajnoki cím a tájékozódási futóknál

A tájékozódási futók országos rövidtávú bajnokságának Szolnok, míg a csapatbajnokságának Tápiószentmárton adott otthont. A Szegedi VSE sportolói a két versenyen összesen hat bajnoki címet, továbbá ugyanennyi ezüst- és bronzérmet gyűjtöttek be.
Szolnokon a délelőtti selejtezőkből a legjobb 24 jutott a döntőbe. Sajnos a felnőtt lányoknál bajnokesélyes szegedi Szerencsi Ildikó a selejtezőn kihagyott egy pontot, így nem indulhatott a döntőben. A délutáni finálékat a Tisza-ligetben rendezték, ahol a nagyon gyors, de kerítésekkel teli terepen szoros eredmények születtek. A 35 éves nők között Balogh Piroska nyert, míg a junior lányoknál Szerencsi Dóra nagy futással lett első. Az ifjúsági fiúknál Bereczki Máté holtversenyben lett első, úgy hogy a harmadikra egy percet vertek, ami itt soknak számít. Kellemes meglepetésre az újonc fiúknál Rácz Sándor csak néhány másodperccel szorult a második helyre.

Tápiószentmárton térségében rendezték az országos csapatbajnokságot. Az SZVSE 8 kategóriában volt érdekelt a tízből. A felnőtt férfiaknak végre sikerült bajnoki pontot hozniuk, hisz a számukra nagyon jó 5. helyen zártak. Az összes többi szegedi csapat a dobogóra állhatott fel az eredményhirdetéskor.

– A nagy meleg mellett – az igen sűrű, bozótos terepen – az állóképesség sokat jelentett. Az újonc fiúk ismét kitettek magukért, hiszen sok év után ebben a kategóriában is bajnokságot szereztek. Az ifi fiúk és lányok az elvárásnak megfelelően nyerték a bajnokságot. A felnőtt nők a nagyszerű második helyen végeztek. Ildikó ma a legjobbat futotta a mezőnyből, de a csapat két szeniorja (Szabó, Balogh) közül Balogh Piroska is az élmezőnyben végzett a felnőttek közt – foglalta össze a szegediek teljesítményét Gera Tibor vezetőedző, aki büszkén újságolta el, hogy a két nap eredménye alapján sikerült az örök rivális pécsieket megelőzni a bajnoki pontversenyben. A versenyzőket Gera Tibor mellett Szerencsiné Csamangó Jusztina készítette fel.

A szegediek eredményei, rövidtávú ob, N14: 6. Farkas Dóra; N16: 3. Szokol Mónika; N18: 4. Tóth Réka; N20: 1. Szerencsi Dóra; N35: 1. Balogh Piroska; F14: 2. Rácz Sándor; F18: 1. Bereczki Máté, 6. Pálinkó Márton; F20: 3. Kaló Attila, 5. Horváth Tamás.
Csapat ob, F14: 1. Szegedi VSE (Rácz Sándor, Vajda Balázs, Apjok Dániel); F18: 1. Szegedi VSE (Bereczki Máté, Pongrácz Ervin, Barkász Dániel); F20: 2. Szegedi VSE (Horváth Tamás, Kaló Attila, Pálinkó Márton); F21: 5. Szegedi VSE (Fodor József, Sinkó János, Szabó Zsolt, Takács Balázs); N14: 3. Szegedi VSE (Gera Krisztina, Vass Luca, Farkas Dóra); N18: 1. Szegedi VSE (Szokol Mónika, Tóth Réka, Zsigmond Tímea), 5. Szegedi VSE II. (Kakuk Zsófia, Juhász Renáta, Szokol Boglárka); N20: 3. Szegedi VSE (Szerencsi Dóra, Nagy Virág, Farkas Mariann); N21: 2. Szegedi VSE (Szerencsi Ildikó, Balogh Piroska, Szabó Andrea).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Íjászat: irány az Európa-bajnokság

Az íjászok spanyolországi Európa-bajnokságán három vásárhelyi is képviseli a magyar színeket. Tovább olvasom