Délmagyar logó

2017. 02. 28. kedd - Elemér 5°C | 18°C Még több cikk.

Hazai tekesiker ígérete

Szeged - Ma kora délután megkezdődik az újszegedi teke- és bowlingcentrumban a 11. WNBA-NBC A kategóriás férfi egyéni teke világranglista-verseny, amelyet ismét a BB Mentor Kft.-kupáért rendeznek. Az eseményre 170 versenyző jelentkezett osztrák, szerbiai, szlovák, cseh, olasz és magyar klubcsapatokból.
Nem meglepő, hogy ilyen népszerű a szegedi BB Mentor Kft.-kupa férfi egyéni tekeverseny. A nevezési létszám is bizonyítja, hogy a WNBA-NBC A kategóriás nemzetközi pénzdíjas viadal ma már nagyon fontos állomás a bajnokiktól és világversenyektől mentes időszakban. Tavaly, a jubileumi tizedik viadalon 180-an indultak, az idén pedig megint megközelíti, sőt elképzelhető, hogy meg is haladja az említett létszámot a rajthoz állók mezőnye.

Tökéletes összpontosítás – Kiss Norbertnek szüksége lesz rá.  Fotó: Schmidt Andrea
Tökéletes összpontosítás – Kiss Norbertnek szüksége lesz rá. Fotó: Schmidt Andrea

A torna történetében eddig hat győztest avattak: a szlovák Podbrezova légiósa, a szerb Jovan Csalics az egyetlen háromszoros első (2002, 2004, 2011), míg a szerbiai Zavarkó Vilmosnak (szintén Podbrezova, 2009, 2010) és a szegedi Kiss Norbertnek (ő a címvédő, 2008, 2012) egyaránt két-két sikere van. Rajtuk kívül nyert még a zalaegerszegi Nemes Attila (2006), valamint szegedi színekben Fekete László (2003) és Kovács Gábor (2007). Ha Kiss tavalyi formáját nézzük, az esemény megint hazai sikert ígér.

A BB Mentor Kft.-kupa ma 14 órakor három szerbiai versenyző játékával kezdődik, csütörtökön, pénteken (még éjfélkor is dobnak!) és szombaton még a selejtezőket bonyolítják le, majd vasárnap 9.30-tól jön a verseny legfontosabb része: az egyenes kieséses szakasz a selejtező alapján legjobb tizenhat tekéssel, amelynek végén, nagyjából 15 óra környékén (a Sport Tv ezúttal is készít felvételt, majd összefoglalót) kiderül, ki nyeri a CE Glass Company gyönyörű üvegtrófeáit.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatót keresnek a murénás búvárúszók

A versenyzők évtizedek óta meghatározó szerepet töltenek be a sportágban nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi szintéren is. Tovább olvasom