Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Hazai tornagyőzelem Mórahalmon

Csongrád megye - Nagypályás labdarúgótornát rendeztek Mórahalmon Ferroép-kupa néven, amelyen az NB III-as hazai együttes vendégül látta az NB II-es Szeged 2011-et és az Orosházát, valamint az utolsó pillanatban visszalépő, szintén NB II-es Veszprém helyére beugró romániai Pankota együttesét.
A torna érdekes lebonyolítása (nem hagyományosan elődöntőket és helyosztókat rendeztek) abból eredt, hogy a romániaiak elleni összecsapást az Orosháza – amely példát mutatott sportszerűségből, hiszen emellett azt is elbírta, hogy egymás után két találkozót kellett lejátszania – és a hazai alakulat vállalta.

A további NB III-as csapatok közül a Tisza Volán és a HFC nyert, a Makó pedig ikszelt aktuális ellenfelével szemben.

Mórahalmon játszott a Szeged 2011. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Eredmények, I. Ferroép-kupa, Mórahalom:

Mórahalom–Szeged 2011 2–0 (1–0)

Mórahalom: Kovács – Nagy Z., Sarnyai, Udvari, Szvovoda – Podonyi, Ngalle, Magyar Gy., Fülöp T. – ifj. Csák, Faragó. Cserék: Czirják, Batik G. (kapusok), Bokányi, Szücs S., Vojnic-Zelics, Domonkos, Szőke, Lázár, Kothencz. Edző: Csák Zoltán.
Szeged 2011: Belecan – Kéri, Farkas M., Mórocz, Radnai – Fröhlich, Farkas Z. – Pócs, Jovánczai, Szucskó – Gémes B. Cserék: Fődi, Bress, Huszár, Vangel. Edző: Lóczi István.
Gólszerzők: Magyar Gy., Fülöp T.

Orosháza–Pankota (romániai) 3–1 (3–0)

Mórahalom–Pankota 1–1 (0–1)
Mórahalom: Batik G. – Nagy Z., Sarnyai, Udvari, Szücs S. – Fülöp T., Vojnics-Zelics, Magyar Gy., Ngalle, Podonyi – ifj. Csák. Cserék: Lázár, Bokányi, Szőke, Czirják, Domonkos. Edző: Csák Zoltán.
A mórahalmi gólszerző: Magyar Gy.

Szeged 2011–Orosháza 2–0 (2–0)
Szeged: Trepák – Laczkó J., B. Kapic, Petrók, Dedic – Ulvicki, Markovics – Kis R., Geiger, Gomez – Timm. Cserék: Farkas M., Radnai, Kéri, Belecan. Vezetőedző: Gálhidi György.
Gólszerzők: Timm, Geiger.

A végeredmény: 1. Mórahalom, 2. Orosháza, 3. Szeged 2011, 4. Pankota. Különdíjasok, gólkirály: Magyar György (Mórahalom), a legjobb játékos: Nyisztor Alexander (Pankota), a legjobb kapus: Molnár F. Tamás (Orosháza), a legsportszerűbb csapat: Orosháza.

Csák Zoltán, a Mórahalom edzője: – A tornát azért szerveztük, hogy a saját programunkban felmérhesse, hogyan is áll a csapat. Kaptunk egy általános képet a keret állapotáról, és még van három hetünk a frissítésre. A két meccs közül a Pankotát több magyar együttes figyelmébe is ajánlhatom, hiszen remek, iramos futballt játszott. Nekünk ez a meccs volt a felmérő, és örülök, hogy az első húsz után felvettük a ritmust, sőt a második félidőben teljesen átvettük az irányítást, és jól jöttünk ki a hajrából. Nagy örömmel tölt el, hogy Magyar György az átigazolás révén új és hatalmas impulzusokat kapott, jó hatással volt rá a környezetváltozás, és hetek óta nagyszerű produkcióval rukkol elő. Öröm nézni a játékát, igazi vezéregyéniség, akire a munkája és a produkciója révén mindenki felnézhet.

Mórahalmon játszott a Szeged 2011. Fotó: Karnok Csaba (képgaléria)

Gálhidi György: – Az volt a cél, hogy kilencven percet játsszon mindenki, ezért történt, hogy két szinte teljesen különböző alakulat lépett pályára. Az első meccsen kontrázni próbáltunk, ám kimaradtak a helyzetek. Nem voltak kimagasló egyéni teljesítmények egyik találkozón sem, de az látszott, hogy fáradtak a fiúk. Az Orosháza ellen stabilak voltunk, a középpályán sok labdát szereztünk, ezúttal viszont a helyzetek kihasználása nem ment. A programunk annyiban változik, hogy immár a taktikai, technikai területek kerülnek előtérbe, és a frissítésnek is fontos szerepe lesz. Várom, hogy a sérültek közül többen, így Tóth I., Sztipancsevics, Borbély és Varga B. felépül. Nyolc-kilenc helyen megvan az alapcsapat, a további két-három helyre még keresem az embereket.

HFC–UTC 3–0 (0–0)
HFC: Hegyi – Tóth J., Antal, Bokor, Mucsi – Brizik-Bodrogi I. – Szabó M., Varga L., Klimaj, Lékó – Varga M. Csere: Vígh S. (kapus), Muzsik, Komán. Edző: Dezső Ferenc.
Gólszerzők: Lékó, Brizik-Bodrogi I., Varga M.

Dezső Ferenc: – Két feladatot emeltünk ki ezen a meccsen: az egyik a középpályás labdaszerzés, a másik pedig a letámadás gyakorlása volt. Azt gondolom, mindkét dolgot jól teljesítettük. Sajnos kevesen vagyunk.

Tisza Volán–Kiskunfélegyháza 4–0 (1–0)
Szeged: Dongó – Kormányos, Vida, Szabó A., Grünvald – Mucsi – Szélpál T., Buzási, Puhalák, Beretka – Szabó D. Játszott még: Szabó M. (kapus), Heredea, Kazi, Boros, Pénzváltó, Varga M. Edző: Tóth Ákos.
Gólszerzők: Szélpál T. (2), Vida, Nemes A. (öngól).

Tóth Ákos: – Rengeteg hibával játszottunk, de lehet, hogy ez a délelőtti időpontnak is betudható. Ettől függetlenül az osztálykülönbséget hozni tudtuk.

Makó–Csabacsűd 3–3 (2–0)
Makó: Czirbus – Varga, Pataki, Kalász, Horváth G. – Kulacsik, Horváth K., Puskás Cs., Tóth A., Tóth T. – Kohajda. Játszott még: Halász K. (kapus), Bakos T., Tóth Z., Mátó, Bány, Bakos Á. Játékos-edző: Bány Tamás.
A makói gólszerzők: Kohajda (2), Mátó.

Bány Tamás: – Úgy érzem, hogy aránylag megvalósítottuk azt, amit gondoltunk, ám az utolsó húsz percben kiütköztek a hibák, a cserék pedig nem azt hozták, amit elvárunk. Hozzáteszem, az ellenfél is kiváló csapat volt.

FK 1899 Szeged–FK Bajsa (szerbiai) 2–1 (0–0)
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Szecska, Dóra T., Sipos, Lajkó, Nagy V., Forró, Csuka, Dedovics, Szalai, Füle. Játszott még: Meszes T., Onita, Gyurkovics, Péntek, Temesvári, Holecska. Edző: Hüvös Gábor.
Gólszerzők: Füle, Temesvári, ill. Nerac.

Kistelek–Tömörkény 3–2 (2–1)
Gólszerzők: Zámbori (2), Tóth T., ill. Boldog, Koncz G.
SZVSE–Szentmihály 6–0 (2–0)
Gólszerzők: Árva (2), Sztuparity, Mészáros, Szántó, Szalma.

Ásotthalom–Tompa 2–3 (1–2)
Az ásotthalmi gólszerzők: Csáki, Frank.
Csongrád-Turbó–Nagyszénás 4–2 (2–1)
A csongrádi gólszerzők: Deli (2), Bertók, Szeles.

Kunszentmárton–Csongrád-Turbó 3–1 (2–1)
A csongrádi gólszerző: Somodi.

Algyő–Tápé 3–2 (1–1)
Gólszerzők: Bogdán, Hegedűs, Kiss, ill. Péter, Mike.

HFC II.–Mindszent 4–2 (1–1)
Gólszerzők: Kupecz, Hanga, Paczuk, Király D., ill. Galambosi, Tóth Cs.

Sándorfalva–Soltvadkert 0–1 (0-0)

Mórahalom II.–Móravárosi Kinizsi 2–5 (0–2)
Gólszerzők: Varga Zs., Mészáros, ill. Gerebicz (2), Valkai J., Balog, Magyar.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy csatában kapott ki a Taylor&Nash

Hiába hajrázott jól, a Szegedi Vízmű Taylor&Nash Szegedi Egyetem női vízilabdacsapata vereséggel… Tovább olvasom