Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Háziorvos a hajóban

Dr. Kónya Gábor háziorvosi rezidensként sem adta fel a profi sportolást. A Démász-Szegedi VE evezőse a munka mellett válogatottságra és vb-kre készül.
Elszántan készül a feladatokra dr. Kónya Gábor Fotó: Karnok Csaba
Nem választott könnyű életpályát magának a Démász-Szegedi VE válogatott evezőse, dr. Kónya Gábor. A sportoló nem adta fel a profi versenyzést, mellette pedig, miután elvégezte a Szegedi Tudományegyetem általános orvostudományi karát, jelenleg a II. számú belklinika belgyógyászati osztályán háziorvosi rezidens. Így aztán a korai kocogást nyolc óra munka követi, majd délután jöhet a kemény tréning.

– Amikor még hallgató voltam, megtehettem, hogy egy-két, számomra kevésbé érdekes, vagy fontos előadást kihagytam. Persze, nem volt rám jellemző a lógás, de most azért furcsa lenne, ha nem mennék be dolgozni... Igen felelősségteljes a feladatom, és ennek megfelelően is állok hozzá. A reggeli mozgás során is úgy próbálom terhelni magam, hogy az a napi feladatok elvégzését ne hátráltassa. Való igaz, így sok
Verseny és edzőtábor

A hét végén Budakalászon az ergométeres bajnoksággal megkezdődik az evezős versenyidény. Ezen a Démász-Szegedi VE 41 sportolója indul. Dani Zsolt edző érmeket vár a Haller Ákos, dr. Kónya Gábor, Kónya Aliz, Márton Gábor (ő Csepelről igazolt Szegedre), Kitka Gergely ötöstől, de a fiatalok közt is lehet kiváló szereplés. Aztán a jövő héten hat versenyző (dr. Kónya G., Kónya A., Kitka, Márton, Tari János, Jankó László) a már jól bevált és megszokott helyre, a szerbia-montenegrói Kotorba utazik meleg vízi edzőtáborba.  
szabadidőm nincs, csak a vasárnap délutánok állnak rendelkezésemre pihenés gyanánt. Elfogadtam, hogy már nem csak a sportról szól az életem – jellemezte a mindennapjait dr. Kónya.

A 26 éves evezős szakvizsga, no meg idén számos verseny előtt áll. Az első, áprilisi válogató előtt például edzőtáborok várnak rá.

– A jövő héten a montenegrói Kotorba utazok csapattársaimmal, aztán még Dunavarsányban is lesz közös felkészülés. A tavaszi válogatón egyesben próbálok meg a válogatottba kerülni, hogy aztán az angliai Etonban tartandó világbajnokságon, valamint az azt megelőző Világkupákon is ebben a számban szerepeljek. És lesz még egy feladatom: a litvániai egyetemi vb korhatárába még beleférek, és ott kettesben szeretnék startolni – sorolta a 2006-os feladatokat az evezős.

Dr. Kónya igen büszke húgára, aki szintén jelentős pályát választott magának. Kónya Aliz az elmúlt nyáron elvégezte a közgazdasági egyetemet, és jelenleg az evezés mellett a szegedi önkormányzatnál dolgozik. Profi sportolók, komoly hivatással.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehiggadt, gólerőssé vált

Nenad Vukanics az elmúlt nyáron igazolt a Szeged Beton VE férfi vízilabdacsapatába. Az ősszel még… Tovább olvasom