Délmagyar logó

2016. 12. 04. vasárnap - Borbála, Barbara -5°C | 4°C

Hegedüs Gábor váltani akart

A pár napja már véglegesnek hitt Szeged Beton kerete az újdonsült magyar bajnok Eger csapatának egyik legjobbjával, Hegedüs Gáborral bővült. A 27 éves, szinte minden poszton használható játékos szerint nagy bravúr lenne új gárdájával bejutni a bajnoki döntőbe, de megvalósíthatónak tartja a célt.
Már tavaly is felröppent a pletyka, amely szerint az Eger saját nevelésű játékosa, Hegedüs Gábor klubot szeretne cserélni. Akkor erre nem került sor, most viszont eljött a váltás ideje.

– Egerben nőttem fel, itt vált belőlem pólós, mindig is szülővárosom csapatában szerepeltem, magyar bajnokként azt gondoltam, váltanom kell – mesélte a közel kétméteres vízilabdás. – Szerettem volna megújulni, ahhoz pedig elengedhetetlennek tartottam a klubcserét.
Pólós berkekben ez nem tűnt meglepetésnek, köztudott volt, hogy „Hege" távozni akar az Egerből, az viszont igen, hogy végül a Szeged Betonban kötött ki.

– Ez azért lehet, mert már összeboronáltak a Vasassal – folytatta Hegedüs. – Közel álltunk a megállapodáshoz, de végül nem tudtunk egymás tenyerébe csapni. Akkor ez eléggé kellemetlen volt számomra, mert más csapatokkal nem tárgyaltam, közben pedig a legjobb hazai együttesek kerete betelt. Elkezdtem külföld felé kacsingatni, amikor nem várt fordulat következett be: megkeresett a Szeged. Természetesen nagyon megörültem a hívásnak, hiszen azon túl, hogy az ország egyik legjobb csapatába kerültem, a város is csodaszép. Egyelőre egyéves szerződést kötöttem a klubbal.

Hegedüs (fehér sapkában) az Eger után a Szeged erőssége lehet. Fotó: DM/DV
Hegedüs (fehér sapkában) az Eger után a Szeged erőssége lehet.
Fotó: DM/DV

Hegedüs szerint minden idők egyik legizgalmasabb bajnoksága vár a csapatokra, elmondása alapján az Eger, a Vasas, a Szeged, a Honvéd, és akár még a jelentősen megerősödött Szolnok is lehet bajnok.

– Tudom, hogy a Betonnál évek óta dédelgetett álom a bajnoki fináléba jutás – mondta. – Nehéz lesz, de minden esélyünk adott a terv végrehajtására. Azon leszek, hogy ebben minél nagyobb segítségére legyek csapatomnak.

Névjegy

Hegedüs Gábor 1983. szeptember 29-én Egerben született. 7 évesen kezdett el úszni, rá egy évre pólózni. Eddig sehol máshol, csak az Egerben játszott. A 196 cm magas, 97 kg súlyú pólós szülővárosának csapatával idén bajnoki aranyat nyert, háromszor volt második, egyszer harmadik. A magyar kupát kétszer hódította el együttesével. A felnőtt válogatottban 7-szer jutott szóhoz. 2001-ben ifi Eb-aranyat nyert, 2002-ben ezüstöt szerzett a junior Európa-bajnokságon, bronzot pedig a 2007-es Universiaden. Párkapcsolatban menyasszonyával él, a filmnézés a hobbija.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatárokkal erősített a Tisza Volán SC

A Tisza Volán SC NB III-as labdarúgócsapata majdnem két hete megkezdte már a felkészülést a következő évadra. Tovább olvasom