Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Hegedűs Márk a kedvencek között

Szeged - A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 18.30-kor az FTC-PLER otthonában lép pályára az NB I-ben. A kétszeres magyar bajnok együttesben már bemutatkozott a Tatáról igazolt tehetséges beállós, Hegedűs Márk – 3 meccsen 4 gólt szerzett. A 20 éves kézilabdással beszélgettünk.
– A szegedi szurkolók csak annyit tudnak Hegedűs Márkról, hogy 20 éves, beállós poszton szerepel, és rendkívül tehetséges. Bemutatná bővebben magát?

– 12 éves koromig a fővárosban éltem, itt születtem, az Újpest utánpótlás-egyesületében futballoztam, kapus voltam. Ezután Komáromba költöztünk, így Tatára mentem tanulni, ahol a kézilabda-öltözőben találtam magam. Mivel a beállós hasonlított leginkább a kapusságra, így kerültem erre a posztra. Általános iskolában nyolcadik osztályosként harmadik helyen végeztünk az országos diákolimpiai döntőben.

Hegedűs nem sokat gondolkodott a Szeged ajánlatán. Fotó: Schmidt Andrea
Hegedűs nem sokat gondolkodott a Szeged ajánlatán. Fotó: Schmidt Andrea


– Egy éve mutatkozott be az NB I-ben. Milyen élményekkel gazdagodott?

– Nem kaptam sok szerepet, a tatai csapat inkább a rutinosabb, öregebb játékosokat játszatta. Szegeden viszont pályára léptem, és 4 gólt szereztem. Akkor nem gondoltam volna, hogy néhány hónap múlva a Pick mezét húzom magamra.

– Hogyan került Szegedre?

– A nyáron menedzserre leltem, és ő szólt, hogy remek kapcsolatban van Velky Mihállyal, a Pick Szeged utánpótlásának vezetőjével. Nem sokat gondolkodtam, hogy elfogadjam-e a szegedi invitálást. Igaz, úgy volt, hogy a junior csapathoz kerülök, de Skaliczki László vezetőedző kíváncsi volt rám, így megnézett, és csatlakozhattam a nagy csapathoz.

– Milyen volt először az öltözőbe belépni?

– Izgultam persze, hiszen nem is olyan régen még ellenük játszottam, most meg a csapattársaim a világklasszis játékosok. Az első tréningen alig mertem belépni a tusolóba, Czina Józsi segített át a „holtponton", mondta, hogy látja, sietek, így előreengedett. Szerencsére nagyon rendesek voltak velem a fiúk, így gyorsan ment a beilleszkedés. Számomra különösen nagy dolog, hogy olyan csapattársaim vannak, akikre felnézek. Buday Dániel és Zubai Szabolcs tartozott a kedvenceim közé fiatalkorom óta, most pedig velük egy csapatban szerepelek.

– Meddig köti szerződés a Pickhez?

– Egyelőre amatőrszerződésem van, a sport mellett OKJ-s képzésen veszek részt a Gábor Dénes szakközépiskolában. Bízom benne, hogy sikerül bizonyítanom, és hosszú időt tölthetek majd el a szegedi klubnál.

– A szülők mit szólnak ahhoz, hogy bemutatkozott a felnőttcsapatban, sőt gólokat dobott a meccseken?

– Édesanyám és édesapám is látott már, itt voltak egy- egy szegedi meccsen. Boldogok, és büszkék rám, de a barátaim és az ismerőseim is azok.

– Van példaképe?

– Érdekes, éppen ma kellett erről írni a suliban, és nekem nincs. Viszont minden jó játékostól szeretek tanulni, és ebben a Pickben sincs hiány.

– Nem játszott Zágrábban, belekóstolt azonban a Bajnokok Ligája légkörébe. Milyen volt?

– Fantasztikus. Skaliczki László mesteredző a meccs után mondta, sajnálja, hogy csak utaztam, és nem játszottam. Én mondtam neki, hogy más fizet azért, hogy ott lehessen egy ilyen meccsen, így számomra nagy élmény volt belelátni ebbe a miliőbe. Az egyik általános iskolás osztálytársam küldött üzenetet, hogy engem látott-e a tévében a Zágráb elleni meccsen? Mondtam, hogy igen, erre pedig azt válaszolta: nem gondolta volna akkor, amikor egymást bökdöstük, hogy ilyen neves csapatban kézilabdázom majd.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halasztások a futsal kupában

A férfi futsal magyar kupában ma rendezik meg a második fordulót, ám mindkét érdekelt szegedi csapat kihagyja a játéknapot. Tovább olvasom