Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Hegyi Péter: Még fel sem fogtam, mi történt

Szeged, Budapest - Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) két új magyar tagot is beválasztott a bizottságaiba. Ezek egyike a szegedi Hegyi Péter (40), aki a játékvezetők szakmai bizottságának, az úgynevezett Convention Panelnek lett tagja.
– Meglepődött?
– Igen, meg.

– Mi volt az első reakciója?
– Nagyon nagy örömérzet, hiszen ilyen szintre kerülni óriási megtiszteltetés. Még fel sem fogtam, mi történt.

– Hogyan zajlott a jelölés?
– Hálás vagyok az MLSZ-nek és a játékvezetői bizottság közvetlen vezetésének, Berzi Sándor elnöknek, illetve a két alelnöknek, Puhl Sándornak és Hanacsek Attilának, ők gondolták úgy, hogy az előéletem alapján jelölnek. Ezek után kellett összeállítanom azt az anyagot, amelyet visszaküldtem az MLSZ-be, ezt pedig továbbították az UEFA-ba. Magyarországot az európai szövetségben velem együtt immár hét fő képviseli, például Nyilasi Tibor, Berzi Sándor vagy Ragadics Ferenc, és a megbízatásom négy évre, 2015-ig szól.

Hegyi Péter
Hegyi Péter

– Mivel foglalkozik a Convention Panel, és milyen anyaggal pályázott?

– A Convention Panel fő feladata a játékvezetés egységesítése, a fejlesztések egységes európai bevezetése. A vizsgától a vb-döntőig a rendszer minden képzést, oktatást tartalmaz, ez biztosítja az egységes gondolkodást, és a bírók megfelelő szakmai színvonalát. Az UEFA-nak két játékvezetői bizottsága van: az egyik az elittel foglalkozik, a másik pedig a fejlesztéssel, az oktatással. Az utóbbiban kaptam szerepet, ebbe jelölt az MLSZ. Az anyagom egy része a játékvezetői múltamat tartalmazza, másik része az orvostudományon belül elért eredményeimet, amelyben szintén kiemelt szerepet kapok az előadásaimmal. Az elsődleges feladat azért még mindig a saját szakmámban való megfelelés, emellett kell majd megszerveznem, hogy elláthassam az új feladatomat is. Egyszer hét éven át már megszerveztem így az életem, reményeim szerint ezt megoldom megint.

– Lehet már tudni, mi lesz a feladata?
– A bizottságban megoszlanak a feladatok, és a tizenhat bizottsági tag között az első összejövetelen alakulnak majd ki a területek.

Illusztris társaságban. A Magyar Labdarúgás Fórumán Hegyi Péter (jobbról) a korábbi világhírű játékvezetővel, Pierluigi Collinával, Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével és Hajdú B. István sportriporter
Illusztris társaságban. A Magyar Labdarúgás Fórumán Hegyi Péter (jobbról) a korábbi világhírű játékvezetővel, Pierluigi Collinával, Csányi Sándorral, az MLSZ elnökével és Hajdú B. István B. István sportriporterrel.
Fotó: mlsz.hu

– Ismert tagjai is vannak ennek a bizottságnak?

– Mindegyik tag volt játékvezető. Ilyen Angliából Stuart Hackett, Németországból Wilfried Heitmann és a dán Jörn West Larsen Larsen. Kelet-Európából egyedül én vagyok beválasztva a bizottságba.

– Mikor lesz az első találkozójuk?
– Én is csak csütörtökön kaptam hivatalos tájékoztatást Berzi Sándortól, így számomra is új a hír, azaz még azt sem tudhatom, mikor találkozunk először.

– Mit tud, mit lehet tenni a magyar játékvezetőkért, a magyar játékvezetésért ebben a pozícióban?
– Még decemberben megbíztak a magyar panel vezetésével, így már bekapcsolódtam a több mint négyezer hazai bíró képzésébe. Ebben a munkában nagy segítség lesz, hogy személyesen értesülhetek és tájékoztathatok a változásokról, a lehetőségekről, ezek lényegi átlátásáról, nem utolsó sorban pedig fontos nemzetközi kapcsolatok alakulhatnak ki. Az elit munkája, így Kassai Viktor küldése nem hozzám tartozik, ez például nem lesz feladatom.

Olvasóink írták

 • 4. fxtrader 2013. február 03. 22:56
  „Hát nem semmi... Szeged egyik legnagyobb büszkesége a Péter... a munkájában is zseniális, irígylésre méltó családapa, és a hobbijában is a csúcsra ért... bár csak mindenki ilyen mentalitású lenne... GRATULÁLOK”
 • 3. bambulla 2013. február 03. 21:11
  „gratula
  minden szinten
  hajrá Peti
  igény esetén még egy kis néptáncot is oktathatsz majd nekik :)))))”
 • 2. Martynko 2013. február 03. 13:50
  „Szuper, gratulálunk!!”
 • 1. .suhym. 2013. február 03. 13:41
  „Gratulálok!:)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A szegedi Kalo-Méh örülhetett az asztaliteniszezőknél

Újabb rangadó, egyúttal presztízsmeccs várt a Floratom Szeged AC Kalo-Méh extraligás… Tovább olvasom