Délmagyar logó

2017. 02. 26. vasárnap - Edina -3°C | 10°C Még több cikk.

Helytálltak a Tornádó Team válogatottjai

Hazaérkezett a magyar válogatott az Ausztriában rendezett gyorsasági görkorcsolya Európa-bajnokságról, ahol 19 ország 400 versenyzője gyűlt össze.
A pályaversenyek Wörglben, az utcai és a maratoni távok Innsbruckban zajlottak. A szegedi Tornádó Teamből Sántha Blanka, Török Réka, Gardi Dominika, Kopilovic Eleonóra, Szögi Tamás, Iványi Tamás, valamint a tartalékként kiutazó Hunyadi Anna került a csapatba. A válogatott edzője Kéri Ferenc volt, de a csapattal tartott a Tornádó Team elnöke, Garzó Erika is, aki az Európai Szövetség elnökségi tagjaként vett részt a kontinensviadalon.

Junior B korosztályban Gardi és Kopilovic indult. 500 méteren Kopilovic nem jutott tovább az előfutamból, Gardi hetedik lett. Tízezer méteres
eliminációban mindketten belekeveredtek egy bukásba, amely után csak Gardi tudott felállni, 80 méteres hátrányból utolérte a mezőnyt, majd hatodik helyen zárt. A futam után mindketten a kórházban töltötték az éjszakát.

Másnap Kopilovic 1000 méteren nyolcadik lett, váltóban a szombathelyi Sebők Dominikával kiegészülve ötödik helyet szereztek. A tízezer méteres utcai versenyben Gardi ismét bukott, így elszálltak az éremszerzés esélyei, Kopilovic 15. helyen végzett, míg eliminációban Gardi hatodikként zárt, az utcai váltóban Hunyadival a negyedik pozíciót szerezték meg.

Minden távon hatalmas csata volt az ausztriai Eb-n. Fotó: DM
Minden távon hatalmas csata volt az ausztriai Eb-n. Fotó: DM

A junior A korosztályban Sántha biztató egyéni csúccsal indított 300 méteren, majd a 10 ezer méteres pont/eliminációban 9. helyen végzett. Az utcai versenyeken mind a pont, mind az elimináció távjain a 13. helyet harcolta ki, élete első maratonján pedig a 21. helyen gurult a célba.

A fiúk junior B korosztályában 1000 méterén Szögi egyéni csúcsot gurult, pontversenyben 18., az utcán 15 ezer méteres eliminációban 17. lett. Iványi, a csapat legfiatalabb tagja 300 méteren a 21. pozícióban zárt, és az 500 méteren elért ideje is egyéni csúcs. Török a maratonon állt rajthoz, és az erős mezőnyben a 33. helyen végzett.

Összességében a magyar csapat gerincét alkotó Tornádó Team elégedett lehet a teljesítményével, még úgy is, hogy a sérülések nagyban befolyásolták az eredményeket. A nemzetek sorrendjében Magyarországot a lányok a 6., a fiúk a 7. helyre hozták az összesített eredmények alapján.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meccsekre készül a MOL-Pick

Újból Szegeden készül a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata, a Pastor-legények visszatértek az edzőtáborból. Tovább olvasom