Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Herbert: korán indul a műszak

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata ma 17 órakor utolsó bajnoki mérkőzését játssza hazai pályán. A Tisza-parti együttes az újonc Kecskemét gárdáját fogadja.
A kupagyőztesre a héten már a harmadik erőpróba vár, ebből az első kettőt, a Gyöngyös, majd a Diósgyőr ellenit megnyerte. Az újonc Bács megyeiek ellen is kötelező feladat a siker, erről is beszélgettünk a csapat válogatott beállósával, Herbert Gáborral.

– Fárasztó időszakon van túl, ha lehetne, mennyit tudna most aludni?

– Nagyon sokat. Vágyom is rá. Remélem december 21. után erre lesz lehetőségem, öt nap szabadságot kapunk.

– A fia hagyná pihenni?

– Na ő aztán nem! Pénteken hajnali fél egykor értünk haza Miskolcról, reggel hat után már indult a műszak, fent volt a fiam, nem lehetett lustálkodni.

– Melyik testrésze nem fáj?

– Kár lenne panaszkodni, számomra nagyon nagy dolog, hogy a Pick Szeged játékosa lehetek. Most több terhet kellett cipelnünk, ezért talán jobban el is fáradtunk. Persze vannak fájdalmak, sérülések, de ezzel nem szabad foglalkoznunk. Szerencsére játszunk olyan mérkőzéseket, amelyeken egy kicsit pihenhetek, gyógyítgathatom a sebeimet.

Herbert Gábor nemcsak védekezésben, hanem támadásban is nagy szerephez jutott. Fotó: Schmidt Andrea
Herbert Gábor nemcsak védekezésben, hanem támadásban is nagy szerephez jutott.
Fotó: Schmidt Andrea

– Komoly teher rakódott önre, nemcsak védekezésben, hanem támadásban is nagy szerephez jutott.

– Talán éppen emiatt hibáztam többet támadásban, mert a védekezés után elöl is jobban kellett figyelnem. Számomra is akadtak érthetetlen dolgok, hiszen az edzésen van olyan gyakorlat, amit ötszázszor megcsinálunk, és ebből négyszázhatvanszor minden jól sikerül. A meccsen viszont van olyan, hogy egyszer sem tudom végrehajtani a begyakorolt figurát, nem értékesítem a helyzetet. Gyöngyösön nem ment a játék. Sokat hibáztam.

– Ez is belefért, nem lehet egy sportoló mindig csúcsformában. A csapat szerencsére elkapta a fonalat. Minek köszönhető ez?

– Volt edzőm, Kovács Péter mondta, hogy a nemzetközi meccsek mindig hasznosak, hiszen ezután egészen más ritmusban játszunk. Ez most is megfigyelhető, jóval nagyobb a lendületünk. A csapat a sérülések miatt nagyon összerázódott, nem gondoltuk volna társaimmal, Petreával, Oszmajiccsal, vagy éppen a barátommal, Vadkerti Attilával, hogy ennyit kell játszanunk. Most nekünk kell a hátunkon cipelni a csapatot, a tehetséges fiataloktól ez még nem várható el. Azonban örülünk annak, hogy már ők is szóhoz jutnak, és bizonyítják is, hogy hamarosan lehet rájuk is terhet rakni.

– Ma a Kecskemét lesz az ellenfél. Mit vár a meccstől?

– Csakis győzelmet. Igaz, amióta Skaliczki mester átvette a csapatot más lett az arculata, nyitott védekezésük sok csapatot megzavart. Úgy gondolom, nem forog veszélyben a biztos győzelem megszerzése, mindenképpen sikerrel szeretnénk búcsúzni az idei utolsó mérkőzésünkön a hazai drukkereinktől.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szeviép-Szeged: A konzul elintézte

Tegnap reggel elindult Athénből, az Európa-kupa-mérkőzés helyszínéről a Szeviép-Szeged női… Tovább olvasom