Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 2°C | 8°C Még több cikk.

Herberték először ünnepelnek négyen karácsonykor

Herbert Gábor, a Pick Szeged válogatott kézilabdása Komlón született. Feleségével, Adéllal és két gyermekével, Benedekkel és Dorkával azonban Szegeden tervezi az életét. Karácsony előtt látogattuk meg a családot.

– Megírtuk a levelet a Jézuskának, Benedek fiam, aki négy és fél éves, hosszú listát állított össze. Az oviban még rajzot is készített hozzá – kezdte a beszélgetést a családfő, Herbert Gábor, a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának válogatott játékosa. – A levelet feladtuk, természetesen a tesó, a hat hónapos Dorka kívánságlistája is szerepelt a papíron.

Beni gyorsan átveszi a szót az édesapától, elkezdi sorolni, hogy mit szeretne kapni. Azt mondja, hogy jó fiú volt, szereti az ovit, a kistestvérét, anyukájának és apukájának is mindig szót fogad.

– Egy nagy bakuganos készletet szeretnék, jó nagyot, helikoptert, repülőgépet és legót. Ja és egy számítógépet – sorolja a kívánságlistát Beni.

Közben apukája jót mosolyog, hiszen elég szép a lista, nem is biztos, hogy a fa alá férne minden, de a Jézuska, mivel Beni jó fiú volt, biztos, hogy sok-sok mindent teljesít majd.

Gábor felesége, Adél remek háziasszony, erről a rokonok, a barátok és természetesen a csapattársak is meggyőződhettek már.

– Minden évben más kerül az asztalra, szeretek új ételeket készíteni. Mindig tartok egy főpróbát, karácsony előtt egy-két hónappal már elkészítem az ünnepi menüt, így a fiúkon leteszteltem már az idei fogást, ami nagyon ízlett nekik. Római tálban készítek sertéskarajt és baconbe töltött csirkemellet – vette át a szót Adél, a feleség.

Herbert Benedek megérdemli az ajándékokat: becsülettel elfújta a gyertyát.Fotó: Frank Yvette
Herbert Benedek megérdemli az ajándékokat: becsülettel elfújta a gyertyát.
Fotó: Frank Yvette

Dorka még nem sokat érzékel a nagy karácsonyi sürgölődésből, a hat hónapos csöppség még sokat alszik.

– Számomra emlékezetesek maradnak fiatalságom karácsonyai, amelyeket Komlón, szülővárosomban töltöttem – folytatta a beszélgetést Gábor. – Persze egészen más volt a városban a hangulat, mint itt Szegeden, hiszen amikor gyerek voltam, akkor még az volt a szlogen Magyarországon, hogy „az acél és a vas országa leszünk". Nos ez nem jött be, ennek ellenére a Baranya megyei városban is jól éreztem magam, szép volt a karácsony. Édesapám sokat mesélt a fiatalságáról, a bányáról, majdnem minden évben elmesélte a sztorijait, amelyeken jót nevettünk. Ismétlődtek ezek a vicces dolgok, de mi mindig igényeltük, hogy mondja el. Hiába hallottuk már tizenötödjére a sztorit, ugyanolyan jót kacagtunk rajta.

A Jézuska már meghozta a fát a Herbert famíliának. Az erkélyen állt, „pihent", amikor ott voltunk.

– Beni nagyon várja már, hogy feldíszítse a Jézuska a fát, és elhelyezze az ajándékokat. Valójában az én feladatom az előkészítés, Adél valamerre elmegy majd vele sétálni vagy játszani. Nem mondom, hogy nem jött jól a szünet, végre sok-sok időt tölthetek szeretteimmel, jó lesz együtt ünnepelni.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Teremfoci: megpihen a mezőny

Az igazolt kategóriában a Takarékszövetkezet vezet, ám legnagyobb riválisa, a Turbó Kft.-Batyu Bt. csak három mérkőzést játszott. Tovább olvasom