Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Hét szegedi úszó került be különböző válogatottakba

A Haász Szegedi Úszó Egylet versenyzői közül négy válogatott versenyző Floridában edzőtáborozott, majd Olasz Anna és Szilágyi Nikolett az izraeli világkupán állt rajthoz. A felnőtt válogatott Olasz a nyolcadik helyet szerezte meg.
Napi hét óra tréning. Reggel nyolctól 11-ig úszás, 11-től 12-ig nyújtás, lazítás, jóga, majd 16.30-tól 19.30-ig újból úszás. Ez volt három héten keresztül a Haász Szegedi Úszó Egylet négy válogatott versenyzőjének, Olasz Annának, Sibalin Flórának, Novoszáth Melindának és Novoszáth Tamásnak a napi programja az Amerikai Egyesült Államokban, Floridában.

– Rengeteget dolgoztunk, kitűnő körülmények között tarthattam a foglalkozásokat. Olasz Anna az első másfél hétben vállsérüléssel bajlódott, így az első időszakban nem tudott olyan intenzitással edzeni, azonban szerencsére a végére ő is teljesen meggyógyult. Napi 18-19 kilométert úsztak, rendesen dolgoztak a fiatalok. A helyi középiskola uszodájában edzettünk, ami 13 pályával rendelkezik, ilyenről még csak álmodunk Szegeden... – kezdte a beszélgetést Gellért Gábor, a Haász Szegedi Úszó Egylet vezetőedzője.
A floridai edzőtábor után Olasz Anna és Szilágyi Nikolett Izraelbe, a világkupára utazott. Mindketten 10 kilométeren vették fel a küzdelmet.

Saját közegük. A szegedi úszók sok időt töltöttek a vízben
Saját közegük. A szegedi úszók sok időt töltöttek a vízben.

– Erős volt a mezőny, a német és az olasz válogatott hét-hét fővel képviseltette magát, számukra ez világbajnoki válogató volt. Anna a nyolcadik lett, remekül úszott, nagy csatában kapott csak ki, az elsőtől csak öt másodpercre volt, így mindenképpen biztató a teljesítménye. Niki élete első felnőtt versenyén a 20. lett. Jó hír, hogy Risztov Éva mellett Anna indul a júliusi barcelonai világbajnokságon, ez lesz számára az idény legfontosabb versenye.
Jelenleg hét válogatott úszója van a szegedi egyesületnek. Olasz Anna a felnőtt, Novoszáth Melinda, Sibalin Flóra és Szilágyi Nikolett az ifjúsági, Nagy Dorottya, Novoszáth Tamás és Boncz Boglárka pedig a serdülő válogatott tagja.

– Most 11 hétig itthon készülünk. A hétvégén Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső sportuszodában egy felmérő versenyen indul a Haász Szegedi Úszó Egylet népes kis csapattal, 60-70 fővel állunk rajthoz, amit már nagyon várnak a fiatalok – fejezte be a beszélgetést Gellért Gábor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tottenham-Internazionale labdarúgó Európa Liga-mérkőzés

Totenemben (sic) bármi megtörténhet. Meg annak az ellenkezője is. Tovább olvasom