Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 4°C Még több cikk.

Hetvenöt éves a SZUE

Vasárnap sportosan, fiatalosan ünnepli 75. születésnapját Szeged első uszodája, a SZUE. Az eseményen jelen lesz Czene Attila olimpiai bajnok is.
Valószínűleg kevesen tudják, hogy Szeged első uszodája, a SZUE az olimpia bajnok Hajós Alfréd tervei alapján készült 1930-ban. A 75 éves születésnapon is jelen lesz egy ötkarikás aranyérmes, Atlanta 200 vegyes bajnoka, Czene Attila.

Az ünnepséget, a tervek szerint, Klebelsberg Éva, a Klebelsberg Alapítvány elnöke és dr. Szabó László újszegedi önkormányzati képviselő nyitja meg 11 órakor. Ezt követően 11.10-től a város három jeles szülötte, a már említett Czene Attila, Littomericzki Mária és Dobay Gyula tart úszóbemutatót, utánuk (11.25) a 85 éves és még mindig aktív Bánki Horváth Béla következik.

Előttem az utódom jeligére Béla bácsit Szeged legifjabb úszóreménységei követik (11.30) a medencében. De lesz még élménybeszámoló, sztorizás dr. Bali Mihály és Varró Oszkár olimpiatörténészek aktív részvételével, majd úszóeszközök bemutatója és több érdekes játékos családi vetélkedő is.

Azok a családok, baráti társaságok, melyek beneveznek valamelyik játékos vetélkedőbe, díjmentesen vehetnek részt az ünnepségen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatcsapatos tornán szerepel a Szeviép-Szeged

A Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata holnaptól a Bogép-kupán szerepel. A háromnapos viadalon öt… Tovább olvasom