Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 19°C | 30°C Még több cikk.

HFC: jövőépítés

Hódmezővásárhely - Kezdőként négy, csereként még három újoncot avatott a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata az NB III Alföld csoportjának nyitányán, akik közül többen nemcsak az osztályban, hanem a felnőttek között sem játszottak még.
Nyolc újoncot ígért, végül Kökény elvállalta a játékot, így hét lett belőle. A Hódmezővásárhely labdarúgóinak edzője, Szűcs Róbert a felkészülés elején még pesszimista volt, hiszen sokan távoztak a HFC-ből, ám a frissen igazolt játékosok bevetésével – akik közül heten pályára is léptek – sikerült egy pontot szerezni a Kecskemét II. elleni nyitányon.

– Ismét új együttest építünk, de most fiatalok jöttek, hozták vagy hívtuk őket. A jövő csapatát építjük, és ha nem sikerül a bennmaradás, amire persze gondolni sem merek, akkor is ütőképes gárdát alakíthatunk ki Hódmezővásárhelyen – vélte a szakember.

A vásárhelyi szurkolók az első bajnokin csak néztek a sok újonc láttán, így a tréner segítségét kértük abban, néhány szóban mutassa be az újakat.

– A kezdőből a Hanyecz testvérek Kondorosról érkeztek, az idősebb, a 24 éves védekező középpályás, Henrik Debrecenben nevelkedett, de az iskola miatt kimaradt neki több év, míg öccse, Bence békéscsabai nevelés és támadó középpályás, csatár. A futballhoz az édesapa révén duplán kötődnek, hiszen Hanyecz István egykor NB I-es bíró volt. A 20 éves Gazsó József már volt itt próbajátékon, de egy nappal az átigazolás előtt érkezett, és annyi idő kevés volt. Most viszont én hívtam, és szerencsére el is jött, ráadásul bal lábas, így a Szabadkígyósról érkező játékos a szélső középpályán kaphat szerepet. A kondorosi trió utolsó tagja a 23 éves Harangozó Krisztián, aki kimondott center. A cserék közül a 19 éves Klimaj Kornélban van fantázia, nem is kevés; a szintén 19 éves Kovács Viktor támadó középpályás, mindketten Békéscsabáról jöttek, míg a 19 éves Szabó Márk vásárhelyi, ám két évig játszott Békéscsabán az NB I-es utánpótlásban. Két újonc még pályára sem lépett: a 19 éves, szentesi születésű Gajda János jobb oldali védő vagy védekező középpályás, Szombathelyről érkezett, míg a Békéscsabáról visszatérő, 19 éves Takács János belső védő. Mindannyian profin állnak az edzéshez, figyelnek, tanulni és fejlődni akarnak, és ez igaz a keret többi tagjára is. A sok fiatal teljesítménye hullámzó lehet, de megéri velük foglalkozni – vélte Szűcs.

A HFC tehetséges alakulatának újabb komoly feladata lesz hétvégén: a bajnoki címvédő, ám az NB II-t nem vállaló Dunaharaszti otthonában kellene helyt állni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bejárták a világot az egykori Ironmenek

A tavasz és a nyár sem múlt el olyan utcai futóversenyek nélkül, ahol ne szerepeltek volna az egykori napraforgós futók. Tovább olvasom