Délmagyar logó

2017. 03. 29. szerda - Auguszta 4°C | 21°C Még több cikk.

Hiányzott a rántott hús az EDF DÉMÁSZ-Szeged versenyzőinek

A májusi feladatokra már hazai vizeken, a Maty- éren készülnek az EDF DÉMÁSZ-Szeged kajakosai és kenusai, akik tökéletes körülményeket hagytak hátra a meleg vízi edzőtáborokban.
Néha még kell a sapka, az overall, netán a meleg alsó, de legalább már itthon, a Maty-éren készülhetnek az EDF DÉMÁSZ- Szeged azon kajakosai és kenusai is, akik a márciust külföldön, meleg vízi edzőtáborban töltötték. A stáb bő volt, hiszen a fiatalok közül Nádas Bence és Németh Viktor Dél-Afrikába, míg Vajda Attila, Kárász Anna, Birkás Balázs, Császár Gergely, Fekete Martin, Rausch Levente, Petrovics Máté, Szabó Gábor (mind Montebelo), Horváth Alexandra, Szénási Zsófia és Sós Viktória (mindhárom Mertola) Portugáliába utazott.

Három, illetve négy hetet töltöttek el tehát a Tisza-partiak külföldön, a fő bázisuk pedig immár a Maty-ér.

Süt a nap a Maty-éren. Birkás (balról), Szabó G., Sós, Császár, Kárász, Fekete, Petrovics és Bodonyi együtt az egyik stégen. Fotó: Karnok Csaba
Süt a nap a Maty-éren. Birkás (balról), Szabó G., Sós, Császár, Kárász, Fekete, Petrovics és Bodonyi együtt az egyik stégen.
Fotó: Karnok Csaba

– Nagyon jó körülmények között dolgoztak a sportolók Portugáliában, amely talán Európa egyik legjobb helye. Az időjárás nem olyan, mint Dél-Afrikában vagy Ausztráliában, de a tábor nagy részében elfogadható volt. Az étkezés, a konditerem, a szállás, a hajótárolás szempontjából magas színvonalú volt a hely, és a csapat minden tagja hasznos munkát végezhetett. Az egyik legnagyobb hajógyártó központja ez, és annak ellenére, hogy sok nemzet volt ott, nem érződött a helyhiány vagy a tumultus. Hogy miben volt hiányunk? Vajdának például rántott húsban, miközben mint egyetlen szegedi nő, Kárász Anna Vajdának készített az éppen esedékes születésnapjára egy tortát. Négy hetet voltak kint a sportolók, ilyenkor azért a hazai ízek mindig hiányoznak. Ha fáradtabb, kimerültebb a versenyző, talán feltöltődhetne ezek által, de különösebb dologban nem szenvedtünk hiányt. Megpróbáltunk egy csomó, számunkra új dolgot bevezetni, hogy az edzések is változatosak legyenek, és ezt nagyon jól vették a fiúk – nyilatkozta Sík Márton, a szegedi klub szakmai igazgatója, aki kiemelte: eddig jól működik a kenus csoport mellett dolgozó új, háromfős stáb, amelynek rajta kívül Boldizsár Gáspár és Vécsi Viktor is tagja.

Közeli tervek

Mint ismert, a magyar kajakos, kenus válogatott szövetségi kapitánya, Storcz Botond kijelölte a május 1–3. közötti racicei Európa-bajnokságra utazó keretét. Ebben öt szegedi fiatal (Horváth Alexandra, Birkás Balázs, Szabó Gábor, Császár Gergely, Nádas Bence) kapott helyet. Az olimpiai keretben Vajda Attila és Kárász Anna található, utóbbi első versenye szintén Portugáliában, Montemor'O'Velhóban lesz május 15–17. között K2 200, 500 és K1 500 méteren, amely az első világkupafutam is, míg az EDF DÉMÁSZ-Szeged olimpiai bajnok kenusa, Vajda szintén ezen a viadalon szerepel C1 500 és 1000 méteren. Az első felnőtt válogatót június 5–7-én rendezik a szegedi Maty-éren, a második július 17–19-én következik szintén az olimpiai vízi centrumban, majd a felnőtt gyorsasági világbajnokságot Milánóban augusztus 19–23-án tartják. Az U23-asoknak június 26–28. és július 31.–augusztus 2., míg az ifjúságiaknak június 5–7. és szintén június 26–28. a válogatók dátuma.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar György a forduló gólvadásza

Rovatunkban az elmúlt futballhétvége legjobb Csongrád megyei gólszerzőjét mutatjuk be. A Mórahalom… Tovább olvasom