Délmagyar logó

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 1°C | 5°C Még több cikk.

HNKC: alagút, fény nélkül

Az ASA-Consolis-HNKC anyagi és szakmai szempontból is kritikus helyzetben van: a névadó szponzor nem újította meg szerződését, és kísért a kiesés.

A névadó szponzor ASA-Consolis nem hosszabbított szerződést a HNKC női kézilabdacsapatával. A 2010/2011-es tervezett költségvetésből még 35–40 millió forint hiányzik. A klub egyszerre küzd a létéért és az NB I-es tagság megőrzéséért.

– Drámai a helyzet! Csak romok vannak a felnőtt és az utánpótláscsapatoknál egyaránt – fogalmazott Dankó Ervin vezetőedző. – Óriási a bizonytalanság, emiatt elmennek a játékosok, már az utánpótláskorúak, a serdülők is klubot keresnek maguknak. Nehéz úgy új szponzort bevonni, hogy a város vezetése sem érzi magáénak az együttest. Így egy helyi vállalkozó, cég sem érezhet komoly késztetést, hogy segítsen, „mentőövet dobjon a fuldoklónak". Nem akarok túl pesszimista lenni, de nem látom a fényt az alagút végén.

Mivel nincs pénz, a korábban kiszemelt kézilabdásokkal sem tárgyalnak. A szakember elmondta: végső esetben a megőrzött NB I-es jogot elvihetik más városba, Orosháza és Kiskunhalas jöhet szóba, lehet erre esélyes. És, ha úgy alakul, az NB I/B? – Üzenem mindenkinek: az nem realitás – közölte Dankó. – Ebben az esetben nem lesz annyi felnőtt játékosa a klubnak, amennyivel benevezhetne a bajnokságra.

Dankó Ervin edző lassan egyedül marad. Fotó: Karnok Csaba
Dankó Ervin edző lassan egyedül marad.
Fotó: Karnok Csaba

– Nehezen, fájó szívvel élem meg a történteket – árulta el a 6. éve Vásárhelyen játszó Wolf Alexandra –, mert nagyon megszerettem a várost, a csapatot. Anyagi és szakmai szempontból is kritikus helyzetbe kerültünk, jómagam kiesés ellen még nem küzdöttem. Az utolsó pillanatig reménykedtem, kitartottam, végül a kialakult helyzet miatt kénytelen voltam a távozás mellett dönteni, azt még nem árulhatom el melyik együttesben folytatom pályafutásomat.

A csapat még kieshet. Nézzük, miként történhet ez meg, egy kis NB I-es matek: pénteken vereség otthon a Halastól, majd a Veszprém vendégeként, míg a csipkevárosiak az utolsó körben tutira verik a Hunniát. Ekkor mindkét gárda 9–9 ponttal zárja a rájátszást, de a jobb egymás elleni eredmény (1, illetve 3 pont) Éles József lányai mellett dönt, és a 10. helyen végezve bennmaradnak az elitben. Míg a HNKC nem.

Eddig csak távozók

A komplett kezdő távozik az ASA-Consolis-HNKC-tól. Nézzük: Alena Abramovics (FTC) – Tamás Krisztina (?), Sopronyi Anett (Debrecen), Kudor Kitti (Békéscsaba), Fülöp Andrea (?), Wolf Alexandra (?), Koroknai Viktória (?). A kérdőjeleseknél még nem tudható, melyik klubban folytatják, de az biztos, hogy eligazolnak. Távozik még a felnőtt keretből Zsuzsa Vivien (valószínűleg Orosháza), míg marad(na) Antal Jenifer, Busi Vivien, Draxler Orsolya, Gaál Adrienn, Héjjas Tímea, Polics Tímea, Varga Dóra, akárcsak az edző, Dankó Ervin. Király Annamáriáról nincs információnk.

Olvasóink írták

 • 10. stevens 2010. május 07. 18:42
  „A legjobban a Dankó van benne.!Ő a legnagyobb probléma,így volt eddig mindenhol!Az ifit is lerombolta teljesen,kár,hogy nem hamarabb vették ki a kezéből!”
 • 9. pöszméte 2010. május 06. 20:57
  „Hecsedli te sokat tudó embernek tünsz igazán megoszthatnál 1-2 infó velünk halandókkal azok küzül amik sose kerülnek nyilvánosságra tényleg érdekelne és szerintem nem csak engem”
 • 8. eldorádó 2010. május 05. 19:58
  „miért gondoljátok, hogy a profi sportot közpénzből kell "támogatni"?
  Ha az önkormányzatnak befektetni való pénze vona, akkor azt vállalkozói alapon az utánpótlásba kellene fektetni, de ez nem egy kiforrott út...(pl. Debrecenben indul szeptembertől egy foci akadémia 3 tulajdonossal: önkori, egyetem, loki)”
 • 7. hecsedli 2010. május 05. 18:24
  „"Egy nagyhalom szar ami ebben a városban folyik a sport a szórakozás illetve a munkahelyteremtés terén is. "
  Ez nem kritizálás igaz?Végül is megközelítés kérdése,de ne mond hogy nem lehet kritika is.Egyébként igen közel vagyok a klub dolgaihoz,úgymond sok mindent tudok ami a közvélemény elé nem fog soha kerülni.Ez az oka hogy reagáltam ,mert ehhez a városnak semmi köze( szerintem).Ha nincs ez a gazdasági helyzet még mindig maradna a szponzor.Az pedig biztos hogy Cinga és Mucsi igen vastagon benne van a csapat sikertelenségében.A kézilabdát pedig csak az szeretheti aki játszott is?Egyébként fociztam ha érdekel.”
 • 6. Írástudatlan-Tdi. 2010. május 05. 17:02
  „hecsedli!

  Kapd be te a mákostésztát barátom! Én nem kritizálok semmit. Igen ismerős a szöveg hogy el lehet menni ha nem tetszik. Csak tudod most célt tévesztettél. Ugyan is nálamnál jobban talán senki sem utálja jobban a Szocialistákat. Igaz a Fidesz sem a kedvencem. Én csak a véleményemet írtam le. A kézilabdáról meg annyit hogy én még anno kézisztem a HÓDIKÖT SE.-be. Katonakoromban meg a Hunyadi SE.-ben. És én most vissza is kérdeznék hogy te hol kéziztél barátom? Vagy csak a sarat tudod dobálni oknélkül másokra????”
 • 5. tamangó 2010. május 05. 16:03
  „Ez szégyen!”
 • 4. hecsedli 2010. május 05. 12:01
  „1.Jól látod a dolgot neki nem kellett volna egyáltalán a csapatban lenni.Vajon nem mond senkinek semmit a vezetéknév?Nekem azt súgja volt neki kitől tanulni a lenyúlásokat,böszmeségeket stb.És gondolom Én2,Írástudatlan és a többi <moderálva> annak idején a Mucsi név mellé tették az ikszet(gondolom érti mindenki mire gondolok).”
 • 3. hecsedli 2010. május 05. 11:57
  „Akkor hajrá kedves Írástudatlan mentsd meg a csapatot,szponzoráld, fizessed.Egyébként ha nem tetszik ami a városban van " el lehet menni ".Nem ismerős a szöveg?.Kritizálni azt tudsz, ja meg böszméskedni.Egyébként lehet azt sem tudod mi az a kézilabda,csak van egy esély a sárdobálásra.Vesztettetek, vegyétek már észre.”
 • 2. Írástudatlan-Tdi. 2010. május 05. 09:29
  „Újra eljött az az idő hogy egy megyejogú és az ország második legnagyobb városának nem lessz élvonalbeli csapata semmiben sem. Inkább essenek ki mint hogy eladják más városoknak az NB-I es indulási jogot. Egy nagyhalom szar ami ebben a városban folyik a sport a szórakozás illetve a munkahelyteremtés terén is. Itt csak a város vezetőinek az elvakúlt FIDESZ politika jár az eszükben. Igaz ők a politikából élnek. És magasról tesznek a város sportszerető emberek fejére. Hajrá Magyarország???? Hajrá Magyarok????”
 • 1. insideman 2010. május 05. 08:56
  „Mucsi is távozó kedves Dm.. csak sajnos nem Ő ment el először”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ma 17 órakor: Szentes–OSC

A Bodrogi Bau- IOS-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata a 9–11. helyért zajló rájátszás… Tovább olvasom