Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 18°C Még több cikk.

HNKC: már bravúr kellene a negyedik helyhez

Az ASA-Consolis-HNKC női kézilabdacsapata nagy lehetőséget szalasztott el a hétvégi fordulóban Vácott. Siker esetén újra a tuti nemzetközi szereplést jelentő negyedik helyet foglalta volna el a tabellán.
A vásárhelyi női kézilabdásoknak idegenben nem nagyon megy. Az eddig lejátszott tizenöt fordulóból nyolcat játszottak vendégként, ebből kettőt nyertek (a két sereghajtóval, a Péccsel és a Vasassal szemben), a Tajtavill ellen ikszeltek, ötször vesztesen hagyták el a játékteret, legutóbb Vácott, ahol 28–25-re győztek a házigazdák. A debreceni és a győri vereséget senki sem róhatja fel, a hasonló kategóriájú csapatok (Fehérép Alcoa, Békéscsaba) ellen apróságok döntöttek. Ezek a gárdák hazai pályán általában „elporolják" egymást, a HNKC otthoni mérlege például hat győzelem, egy vereség. Az igazán fájó a már citált nyíradonyi iksz és a váci fiaskó.

– Őszi negyedik helyezésünk kicsit csalóka volt – kezdte fejtegetését Farkas József (képünkön) vezetőedző –, hiszen mi már játszottunk vendégként a két leggyengébbel, a Péccsel és a Vasassal, több riválisunknak még ezután következnek. A nőknél az idegenbeli szereplések problémásabbak, mint a férfiaknál, jobban megviseli őket az utazás, hogy kiszakadnak megszokott környezetükből, és akkor még nem szóltunk a játékvezetői szimpátiáról – volt benne részünk pró és kontra –, mely általában a hazaiakat segíti. Nem csalásról beszélek, olyan kétes ítéletekről, melyek az egyik csapatot erősíthetik, növelhetik az otthoniak komfortérzetét, míg a másikat elbizonytalaníthatják. És két azonos képességű gárdánál ezek is döntőek lehetnek.


Elmondta, erre nehéz felkészíteni a keretet, elsősorban mentálisan kell topon lenniük a játékosoknak, illetve olyan figurákat, mozgásokat kell alkalmazniuk a meccsen, amit álmukból felköltve is tudnak, és biztonságérzetet adnak. Csapatként kell küzdeni, és éppen ezért nem tetszett neki, hogy Vácott a lányok mentségeket kerestek önmaguknak, illetve egymást hibáztatták, okolták, ahelyett, hogy segítették volna a bakizót.

Nemzetközi porond

A női kézilabda-bajnokság első és második helyezettje a Bajnokok Ligája sorozatban vehet részt, míg a harmadik, negyedik és ötödik az EHF-kupában indulhat – utóbbi lehetőségre pályázik az ASA-Consolis-HNKC. A kupagyőztesről még nem szóltunk, az értelemszerűen a KEK-ben szerepelhet.

– Ha fel akarjuk venni a harcot riválisainkkal, idegenbeli teljesítményünkön muszáj javítani. Hiszen a Fradi nyert Nyíradonyban és Vácott is, míg mi ebből a két találkozóból egy pontot hoztunk össze. Ehhez vezéregyéniségek szükségesek, akik magukkal ragadják a többieket, átlendítik az esetleges holtpontokon. Össze kell kapni magunkat, mert a hétvégi, hazai, Pécs elleni találkozó után nehéz sorozat vár ránk: a Fradi idegenben, a Győr és a Debrecen itthon, utóbbi a magyar kupa negyeddöntőjében. Akkor lennék elégedett, ha a háromból egyet megnyernénk. Mindenképpen szeretnénk kilépni a nemzetközi porondra, szurkolóink is erre vágynak, és a vezetők évek óta ezért a célért dolgoznak – zárta gondolatmenetét Farkas József.

Az edző sorrendje

Farkas József edző szerint amennyiben a hátralévő hét fordulóban minden a papírformának megfelelően alakul, a következő lesz az alapszakasz végeredménye: 1. Győr 42, 2. Debrecen 40, 3. Ferencváros 28, 4. Dunaferr 26, 5. ASA-Consolis-HNKC 25, 6. Békéscsaba 23, 7. Fehérép Alcoa 22, 8. Tajtavill-Nyíradony 21, 9. Vác 16, 10. Kiskunhalas 11, 11. Pécs 6, 12. Vasas 4 ponttal. Ez azt feltételezi, hogy a Pécset, a Vasast, a Fehérvárt otthon, a Halast idegenben megverik, az előkelőbb helyezéshez a Győr ellen hazai pályán, illetve a Dunaferr és a Fradi vendégeként bravúr kellene.

Olvasóink írták

 • 2. insideman 2009. január 29. 22:13
  „Idióta vagy Farkas!!!
  Össze-vissza beszélsz,nem tudsz meccselni...lásd be...mondjál le és add át a helyedet vmi hozzáértőnek..
  Hajnrá Hnkc”
 • 1. bj029 2009. január 28. 20:36
  „"a hasonló kategóriájú csapatok (Fehérép Alcoa, Békéscsaba) ellen apróságok döntöttek" - a Csaba elleni meccs esetében igaza van, de a Fehérvár 30-24-re győzött ellenünk, ebben mi az apróság Farkas?
  "mi már játszottunk vendégként a két leggyengébbel, a Péccsel és a Vasassal, több riválisunknak még ezután következnek" - ezt sem értem, mert a riválisokat tekintve ezeket a csapatokat mindenki oda-vissza veri, tehát az ég világon semmi jenlentősége nincs, hogy hazai vagy idegenbeli meccsről van szó, mindenkinek ugyanúgy 4 pont ez a meccs az őszi szezonban... - miért kell ilyen hülyeségeket mondani??? Azonkívül a Békéscsaba, a Fehérvár, a Dunaferr volt Vasasban, a Dunaferr Pécsen. És nem pont az idegenbeli meccsek a nehezebbek??? Tehát mi túl vagyunk a nehezén, elhoztuk a pontokat, a riválisok még otthagyhatják, bár semmi esély erre, de akkor megint csak semmi értelme amit mondott...
  "jobban megviseli őket az utazás, hogy kiszakadnak megszokott környezetükből" - ez azért érdekes, mert a bajnokság minden csapatában nők játszanak, sorolom a közvetlen riválisokat:
  - a Dunaferr nyert Halason, Békéscsabán, Nyíradonyban
  - a Csaba Fehérváron
  - a Nyíradony VÁCON
  - a Fradi Nyíradonyban
  Ennek tudatában érdekes, hogy ezeket a csapatokat nem húzzák a bírók, ezek a lányok nem szakadnak ki a környezetükből ls nem viseli meg őket az utazás, sorolhatnám... Egyedül talán a Fehérvár nem tud idegenbeli értékes győzelmet felmutatni...
  Ennyire blödnek nézed a szurkolókat, hogy össze-vissza hazudozol Farkas???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Makó FC: A liftezést is vissza lehet sírni

Hétfőtől nem Kolozsvári János irányítja a Makó FC edzéseit. Ám csak szombatig: a tréner sítáborban… Tovább olvasom