Délmagyar logó

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -8°C | -1°C Még több cikk.

HNKC: már dolgoznak a jövőn

Az ASA-Consolis-HNKC NB I-es női kézilabdacsapata a csalódást keltő 10. helyen zárta az alapszakaszt, s a rájátszásban a 9–12. helyért lép pályára. A klubvezetők elkezdték a tárgyalásokat a játékosokkal, a szponzorjelöltekkel – építik a jövőt.
– A 10. hely nagy csalódás, nem erre számítottunk, nem ez volt a célkitűzés – mondta Mucsi Tamás, a HNKC ügyvezetője. – De azt is leszögezhetjük: nem az utolsó, a Debrecen elleni találkozón múlt a 8 közé jutás. Az esztendő során több olyan teljesítmény volt, amely elmaradt a várakozástól.

A vezető még arról is beszélt, hogy az utánpótlásképzés miatt is – amelyre nagy hangsúlyt fektetnek – kell lennie ősztől élvonalbeli női kézilabdacsapatnak Csongrád megyében, s már dolgoznak azon, hogy ennek megteremtsék az anyagi alapjait, feltételeit. A játékosokkal is tárgyalnak a folytatásról, napokon belül várható a teljes lista, de „részeredményekről" már most beszámolhatunk.

– A jelenlegi, ifjúságiakkal együtt tizenhat fős keretünkből tizenegy embert akarunk, szeretnénk megtartani, a többiektől megválunk, vagy maguk távoznak tőlünk – közölte Dankó Ervin, az ASA-Consolis edzője. – A vezetőkkel úgy egyeztünk meg, neveket még nem hozunk nyilvánosságra, de annyit elárulhatok: a gerincet alkotó játékosok közül néggyel már megállapodtunk a szerződéshosszabbításról.

Információink szerint a fehérorosz kapust, Alena Abramovicsot három-négy egyesület is megkörnyékezte, pillanatnyilag az FTC tűnik befutónak (reméljük, a HNKC is lép...), míg Sopronyi Anett már aláírt a DVSC-Korvex-hez, vagyis a Debrecenhez. A vásárhelyiek szintén tárgyalnak kiszemeltjeikkel, lassan alakul a keret, amire szükség is lesz, mert a 10. hellyel ugyan „padlóra kerültek", de a bokszoló is újra feláll, és bemegy a „kötelek közé". Ennek fényében a jövő héten startoló rájátszásban nem lehet más a cél, mint a 9. hely megszerzése – fogalmazta meg az elvárást Dankó.

A folytatáshoz, a távlati tervekhez pénzre, szponzorokra lesz szükség.
– Erről még korai beszélni, de annyi biztos: a nyugodt léthez nem egy, több támogató kell, ezen dolgozunk – mondta Mihucz Tibor, a klub társadalmi elnöke, a névadó szponzor, az ASA-Consolis képviselője, majd a következőkkel folytatta: – Cégünkkel is megkezdődtek az egyeztetések, de komoly, döntő tárgyalásokra a szponzoráció esetleges folytatásáról, a lehetőségekről májusba kerülhet sor.

A rájátszás programja

A 9–12. helyért zajló rájátszás vásárhelyi programja, április 10. (szombat), 18 óra: Kiskunhalas–ASA-Consolis-HNKC, április 15. (csütörtök), 18.30: ASA-Consolis-HNKC–Hunnia, április 23. (péntek), 18 óra: ASA-Consolis-HNKC–Veszprém, május 1. (szombat), 14 óra: Hunnia–ASA-Consolis-HNKC, május 7. (péntek), 18 óra: ASA-Consolis-HNKC–Kiskunhalas, május 15. (szombat), 18 óra: Veszprém–ASA-Consolis-HNKC.

Olvasóink írták

 • 4. stevens 2010. április 07. 10:32
  „Dankó marad az edző? Még ennél jobban is le akarják amortizálni a csapatot?
  Na ez már tényleg katasztrófa!!!”
 • 3. szlusita74 2010. április 05. 12:26
  „Főszponzornak ajánlanám a Piros kocsmát. Úgyis minden lány isteníti a nyilatkozataiban, hogy mennyire jó hely, folyton ott is lebzselnek, igazi élsportolói példát mutatva ezzel. Nyilván a 10. helyhez ennek semmi köze. Kisebb szponzornak ajánlanám még valamelyik dohánygyárat, mert a városban nemigen lehet úgy kézilabdás lánnyal találkozni, hogy ne füstölne éppen.”
 • 2. seva 2010. április 02. 13:05
  „Sokadjára fogalmazom meg az óhajom: bárcsak TELJESÍTMÉNYBEN lennének ennyire profik, mint nyilatkozatokban...!”
 • 1. insideman 2010. április 02. 09:34
  „kiszemeltek? ki jön ide most ugy őszintén?
  remélem nem süllyedünk a Hunnia szintjére..
  Lénát és Sopit lehet potolni..és Mucsit is :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dollák Tamara diákolimpiai aranya

Több mint háromszáz birkózó részvételével rendezték meg március utolsó hétvégéjén a szentesi Dr.… Tovább olvasom