Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Hód-Fitness SE: hat aranyérmet nyert Belgrádban

A hódmezővásárhelyi Hód-Fitness SE versenyzői a közelmúltban hat aranyat, három ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a Belgrádban rendezett Fit-kid Európa-kupán.
Belgrádban, a Nemzeti Színházban rendezték a IX. Fitness Európa-kupát, az eseményen hat ország (Szerbia, Spanyolország, Olaszország, Izland, Románia, Magyarország) kétszáz sportolója vett részt. A Hód-Fitness SE a már említett kiemelkedő eredményeket érte el, és a magyar válogatott legjobb, legeredményesebb csapata címet is kiérdemelte. A kvalifikációs egyéni versenyben négy vásárhelyi lány jutott be a fináléba: Szkalonai Fanni, Rakitta Milla, Kása Viktória és Nagy Viktória. Kása és Nagy megvédte tavalyi Eb-elsőségét, Rakitta is a dobogó legfelső fokára állhatott, Szkalonai pedig kilencévesen a 2. helyet érte el, de a Fitness woman kategóriában Kosztolányi Anna 3. helye is kiemelkedőnek számít.

A csapatversenyek során is kimagasló teljesítményt produkáltak a Hód-Fitness SE versenyzői: három csapatuk, a Biciklisek, a Pankrátorok és a Cuba nyert, míg kettő, a Kesha és a Girl a második helyre futott be.

– Jó volt magyarnak, Csongrád megyeinek, hódmezővásárhelyinek lenni ezen a napon, hiszen a Belgrádi Nemzeti Színházban több száz magyar szurkoló, szülők, rokonok, hozzátartozók skandálták: Ria, ria, Hungária! Éreztem, hogy ez a nap a miénk volt, további nagyon kemény munka és felkészülés áll előttünk az elkövetkezendő évben, hiszen az eredmények megtartása szinte kötelező és elvárás a jövőben – mondta a versenyt követően Rácz Ildikó vezetőedző.

A csapat legeredményesebb versenyzői, háromszoros Európa-kupa-győztes: Rakitta Milla, kétszeres: Kása Viktória, Nagy Viktória, Szőllősi Sztella, Hegyi Viktória, Törökgyörgy Adrien, egyszeres EK-győztesek: Dobos Rachel, Kosztolányi Anna, Börcsök Fanny, Faur Kata, Kis Letícia, ezüstérmesek: Nagy Viktória, Kása Viktória, Dobos Rachel, Gál Bea, Szkalonai Fanni, Kosztolányi Anna, bronzérmes: Kosztolányi Anna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Második, harmadik vonal

Csongrád megyei eredmények a második, harmadik vonalból. Tovább olvasom