Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Hód Úszó SE: tovább fejlődnének

A közel 150 sportolóval és 6 edzővel dolgozó vásárhelyi Hód Úszó SE-nek mozgalmas hónapjai voltak.
Hét vidéki városban, egy külföldi viadalon Bécsben, valamint kétszer a Gyarmati Dezső Sportuszodában indultak fiataljai. A százhalombattai rövidpályás ob-n Szabó Tamás  révén a felnőtteknél érmet nyertek, erre 1999 óta nem volt példa: Szabó 50 méteres mellúszásban végzett a 3. helyen a fináléban. A serdülő korú Keresztesi Márkó vidékválogatottként kezdhette meg a felkészülést.

A miskolci, 17 év alattiaknak rendezett EU Swimming Invitation elnevezésű viadalon Szentkereszty Cecília és Süli Ákos nyert érmet, míg a bécsi 11. Simmeringer Delphin Cup der Kinderklassén 23 medált gyűjtött a Hód Úszó SE, s ezzel a legjobb csapat lett.

Utánpótlásvonalon a legutóbbi sikereket Székesfehérváron, a hosszú távú bajnokságon érték el: Szunyi Ákos (1998-as születésű, 3000 m) és Szentkereszty Cecília (2000-es születésű, 1500 m) aranyérmet szerzett a Hód Úszó SE-nek, míg Csényi Lívia (1998-as születésű, 3000 m) 4. lett. Edzőjük Olaszné Bajusz Andrea.

Az eredmények szépek, de a megyében a legideálisabb körülmények miatt kijelenthetjük, még van hová fejlődni.

– Még nagyobb hangsúlyt fektetünk a minőségi utánpótlás-nevelésre, mert célunk, hogy a felnőtt korosztályban is rendre jó eredményeket érjünk el – mondta Szentkereszty Szabolcs, az egyesület elnöke. – Ezt úgy valósíthatjuk meg, ha még következetesebben dolgozunk, és trénereinknek biztosítjuk a fejlődés lehetőségét. Azt tervezem, hogy a megyei úszószövetséggel karöltve Vásárhelyre csábítok neves szakembereket, és szakmai továbbképzés keretében fejleszthetnék tudásukat, tanulhatnának a legjobbaktól új, hatékonyabb módszereket edzőink. Csakis így fejlődhetünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Betonkemény február: szombaton újra medencében Török Béláék

Emberpróbáló egy hónap vár az A-Híd Szeged Beton férfi pólócsapatára. A bajnoki listavezető játékosainál hétfőtől ismét a munka vette át a főszerepet. Tovább olvasom