Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

Hódi Anikó anyaként szurkol aranyakért

Hódmezővásárhely - Július 27-én rendezik a londoni olimpia megnyitóját, megkezdődnek a XXX. nyári játékok. Az addig hátralévő hetekben olyan Csongrád megyei sportolókat faggatunk a magyar éremesélyekről, akik korábban részt vettek ötkarikás játékokon. Hódi Anikó (26), a vásárhelyi BMX-es következik.
Hódi Anikó négy évvel ezelőtt második vásárhelyiként – az első az úszóklasszis Risztov Éva volt – képviselhette szülővárosát az olimpián, és a 2008-as pekingi ötkarikás játékokon 12. lett sportágában, a BMX-krosszban.

Azóta sok minden történt vele: abbahagyta a versenyzést, elvégezte a főiskolát tanító–testnevelés szakon, 2009- ben a helyi
Klauzál Gábor Általános Iskolában helyezkedett el, és az alsósoknak tanított matematikát, környezetismeretet és testnevelést. 2010. július 31-én egybekelt kedvesével, Korom Tiborral (30), akivel 2005 óta alkotnak egy párt. Három éve Susán városrészben, egy felújított parasztházban élnek – két hete már hárman.

– Május 9-én, hajnali 2 órakor megszületett kisfiunk, József, 3620 grammal és 54 centivel – újságolta Anikó.

Korom Tibornak és Hódi Anikónak május 9-én született meg első gyermeke, Jocó.  Fotó: DM/DV
Korom Tibornak és Hódi Anikónak május 9-én született meg első gyermeke, Jocó. Fotó: DM/DV

– Nem volt könnyű, 15 órás vajúdás után sem történt „semmi", így végül császárral jött a világra. Ő besárgult – nem volt komoly –, én belázasodtam, ezért csak május 15-én kedden jöhettünk haza. Jó baba, evéssel, alvással telnek a napjai, ritkán nyűgös. Idővel szeretnénk egy testvérkét Jocónak.

Anikó elmondta: várja már az olimpiát, de hogy mennyire követheti az eseményeket, mennyi közvetítést nézhet meg, elsősorban nem rajta múlik: mindenben a család szeme fényéhez igazodik, igazodnak.

– A megyei sportolókért, az ő sikerükért külön szorítok – jelentette ki –, de tippelésre, hogy mennyi aranyat, ezüstöt és bronzot nyer a küldöttség, inkább nem vállalkoznék. Jó eredményt várok az úszóktól, például Gyurta Danitól, a kajakosoktól több aranyat is, Vajda Attila és Douchev-Janics Natasa esélyes lehet az elsőségre. És ők szegediek, ráadásul Attilával korábban együtt zsűriztem egy főiskolai versenyen, sokat beszélgettünk; Natasával pedig a Délmagyarország és Délvilág év végi díjátadóján ismerkedtem meg. A szegedivé lett Szívós Marcival felálló férfi vízilabdásokat is esélyesnek tartom minimum az éremre, de a női csapat is felállhat a dobogóra, és annak az együttesnek tagja lehet két szentesi, Takács Orsi és Keszthelyi Rita.

Sportágára, a BMX-krosszra is figyel majd, kíváncsi versenyeire, de az atlétika (Fazekas Róbert és Pars Krisztián) és a torna (Berki Krisztián) közvetítéseit sem szeretné kihagyni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mestersége címere: amerikaifutball-edző

Az elismert amerikaifutball-tréner, John Lowry a Szegedieket is edzi. Tovább olvasom