Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

Hódi Károly ismét ezüstérmes lett

Az országos bajnokság és egyben válogató második fordulójában is ezüstérmes lett a szegedi kettesfogat-hajtó, Hódi Károly. A Fesztivál SE versenyzője ezzel nagy lépést tett a vb-csapatba kerülés felé. A vásárhelyi színekben versenyző Selyben Zsolt a negyedik lett, s ezzel versenyben maradt a kiküldetésért.
Vecsésen rendezték meg a fogathajtók országos bajnokságának második fordulóját, amely a fábiánsebestyéni versenyhez hasonlóan egyben válogató is volt az idei kettesfogat-hajtó világbajnokságra. Csongrád megyéből a szegedi Hódi Károly és a vásárhelyi színekben induló Selyben Zsolt verseng a válogatottba kerülésért. Az első eseményen is az előbbi szerepelt jobban, hiszen Fábiánsebestyénben a többszörös világbajnok Lázár Vilmos mögött a második helyen végzett. S most Vecsésen is ugyanez a sorrrend alakult ki. Selyben Zsolt pedig a negyedik lett.

– Díjhajtásban életem legjobb teljesítményével nyertem. Ennél jobbat csak a lengyelországi vb-n szeretnék menni – kezdte a vecsési események felelevenítését Hódi Károly, kétszeres világbajnoki ezüstérmes. Majd így folytatta: – A maratonhajtásban negyedik lettem, de pontszámban nem sokkal maradtam le az élmezőnytől, így a befejező szám, az akadályhajtás előtt Lázár mögött a második voltam összetettben. A befejező versenyszámban a riválisok sokat hibáztak, ezért könnyedén és felszabadultan versenyeztem. Némileg ez lett a két hiba előidézője is, ugyanakkor olyan fantasztikusan jó időt hajtottam, amilyenre nem volt példa. Mivel Lázár nem hibázott, ezért én lettem az ezüstérmes az összesített eredmények alapján. Ezt pedig ismét köszönhetem annak a sok támogatónak, akik most is segítettek a versenyzésben.

Finta Gábor szövetségi kapitány a verseny után egy hatfős világbajnoki kettesfogat-keretet hirdetett ki, amelynek tagjai: Lázár Vilmos, Hódi Károly, Selyben Zsolt, Nyúl Zoltán, Farkas László, ifj. Juhász László.
– Reménykedem, hogy a két második helyem meggyőzte már a kapitányt arról, hogy ott a helyem a világbajnokságra utazó magyar válogatottban – jelentette ki Hódi Károly.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lékó Péter a világbajnoki döntőben - interjú

Lékó Péter Elisztában, a sakkvilágbajnok-jelöltek tornáján előbb a török Gurevicset, majd az orosz… Tovább olvasom